Τι γίνεται τελικά με τη θερινή ώρα;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μάρτη το 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Article featured image
Article featured image

Ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς.

Η απόφαση εγκρίθηκε με 23 ψήφους υπέρ και 11 ψήφους κατά.

Τώρα, κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιλέξει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Απρίλη αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή, ώστε να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας.

Πάντως -όπως φαίνεται- τάση υπέρ της μόνιμης θερινής ώρας φαίνεται να καταγράφεται στην Κύπρο, ωστόσο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η σχετική διαβούλευση στο υπουργείο Εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει τάση στις χώρες του Νότου να υιοθετήσουν τη θερινή ώρα, ενώ αυτές του Βορρά προκρίνουν τη μόνιμη χειμερινή ώρα.

Η κατάργηση της αλλαγής της ώρας θα εφαρμοζόταν κανονικά φέτος τον Μάρτιο, ωστόσο λόγω επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν από κάποια κράτη μέλη, το ΕΚ έχει δώσει δύο χρόνια παράταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ