9 λόγοι που πρέπει να είσαι παρών στο παγκόσμιο φόρουμ «WeAreDevelopers 2019»

Αν είσαι προγραμματιστής και αγαπάς τις νέες προκλήσεις, ενώ παράλληλα θέλεις να είσαι πολύ πιο μπροστά από τα δεδομένα της εποχής, τότε σου έχουμε ένα συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

9 λόγοι που πρέπει να είσαι παρών στο παγκόσμιο φόρουμ «WeAreDevelopers 2019»

Αν είσαι προγραμματιστής και αγαπάς τις νέες προκλήσεις, ενώ παράλληλα θέλεις να είσαι πολύ πιο μπροστά από τα δεδομένα της εποχής, τότε σου έχουμε ένα συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Article featured image
Article featured image

Το παγκοσμίου φήμης συνέδριο για προγραμματιστές «WeAreDevelopers», μετακομίζει φέτος από τη Βιέννη στο Βερολίνο και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες, με διακεκριμένους ομιλητές αλλά και δρώμενα κατευθείαν από το (τεχνολογικό) μέλλον.

Λίγες εβδομάδες πριν την πραγματοποίηση του συνεδρίου (6-7 Ιουνίου), ένας εκ των διοργανωτών, μας δίνει 9 λόγους που κάθε επαγγελματίας του χώρου πρέπει να είναι παρών στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.


WEB__TK_5655- WeAreDevelopers World Congress 2018 (© Tamás Künsztler).jpg



1. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ της Ευρώπης για προγραμματιστές και μία μοναδική ευκαιρία για όσους επαγγελματίες του χώρου ασχολούνται ενεργά με το αντικείμενο, να εμπλουτίσουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους στον ηγετικό αυτό τομέα. 10 χιλιάδες λαμπρά μυαλά της «κοινωνίας του κώδικα» θα εξασκήσουν τις δυνατότητες τους μέσα από διάφορα εργαστήρια ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες φιλίες.


summer_of_devs.jpeg




2. Η γερμανική πρωτεύουσα, μία από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου, έχει εξελιχθεί στο επίκεντρο της start-up κουλτούρας, του ICT και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Σου προσφέρει σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια και άπειρες καινοτόμες ιδέες και λύσεις που αφορούν το μέλλον, ενώ σου δίνει την ευκαιρία να εξελίξεις τις δικές σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που κατέστησαν το Βερολίνο το the-place-to-be για τους web developers. To Παγκόσμιο Συνέδριο WeAreDevelopers, αποφάσισε για φέτος να μεταφέρει την ετήσια συνάντησή του από τη Βιέννη στο Βερολίνο, διευρύνοντας έτσι την ικανότητά του για στήριξη και ανάπτυξη ιδεών από άτομα και επιχειρήσεις.



CCB_2014_021.jpg


3. Ένα ζεστό ρόφημα, είναι αυτό που αναζητούν και έχουν ανάγκη όλοι οι developers. Γι’ αυτό και στο WAD World Congress, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορείς να βρεις διάφορα station που θα προσφέρουν ζεστό καφέ εξαιρετικής ποιότητας, για να σου ξυπνήσει το μυαλό!

antonopulos.png



4. Tο Startup Viilage, αποτελεί μέρος του εκθεσιακού χώρου και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του χώρου. Σε κοντινή απόσταση από μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, επιχειρήσεις, τεχνολογικούς κολοσσούς και προγραμματιστές. Όλες οι επίδοξες startup επιχειρήσεις θα έχουν ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε εκπροσώπους μερικών από των μεγαλύτερων επενδυτικών εταιριών στην Ευρώπη.


rasmus.png




5. Tο CityCube Berlin μία πολυλειτουργική συνεδριακή και εκθεσιακή αρένα, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2014. Εκτείνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει συνολικά 50 αίθουσες και χώρους για συνέδρια και εκθέσεις. Είναι το πλέον σύγχρονο συνεδριακό κέντρο της Ευρώπης, ένα έργο τέχνης, που θα σε εκπλήξει και θα σε εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές του.



6. Το Executive Track είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κορυφαίων επαγγελματιών της τεχνολογίας, οι οποίοι θέλουν να μάθουν για τις τελευταίες και πιο αποκλειστικές τάσεις των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Επιπλέον, οι ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας θα μπορέσουν να βρουν ικανά στελέχη για τις επιχειρήσεις τους. Οι παγκοσμίου φήμης ομιλητές θα σας καθοδηγούν και θα δημιουργούν για εσάς το πρόγραμμα Executive Track. Το Παγκόσμιο Συνέδριο υποστηρίζεται από τα ανώτερα στελέχη της Γερμανικής κυβέρνησης και το Υπουργείο Ψηφιοποίησης (Dorothee Bär) και μέσω διαφόρων εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Volkswagen, η BMW, η N26, η Ripple, η Google, η Amazon και η SAP.

WAD 10k.jpg



7. Οι ομιλητές και η θεματολογία: Περισσότεροι από 200 ομιλητές, εργαστήρια και συζητήσεις ομάδων χωρισμένες σε 5 θεματικές, οι οποίες θα βασίζονται στα ενδιαφέροντα των προγραμματιστών όπως Constructing Worlds (Frontend & Backend, Cloud), Controlling Complexity (Security, DevOps, Quality Engineering), Applying Disruption (AI, Blockchain), Unchaining Engineering (IoT, Robotics, AR/VR/XR, Mobility) and Coding Society (Ethics, Education, Social Responsibility). Ετοιμάσου να δεις και να ακούσεις τους Alvar Lumberg (Engineering Lead, TransferWise), Andrzej Dyjak (Επικεφαλής Ασφαλείας Εφαρμογών, AFINE), Leah Culver (Συνιδρυτή και CTO της Breaker), Ανδρέα Μ. Αντωνόπουλο (Συγγραφέα του Mastering Bitcoin), Rasmus Lerdorf (ιδρυτή της PHP) και τους θρύλους του online gaming John και Brenda Romero (Doom, Quake, Wolfenstein 3D). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμαΕΔΩ.

kasparov.png




8. Ο περίφημος μάστερ του σκακιού Garry Kasparov μοιράζεται συμβουλές και tips με περισσότερους από 5 χιλιάδες προγραμματιστές στην κεντρική σκηνή του συνεδρίου. Εκτός του ότι θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης σκακιού όλων των εποχών, είναι επίσης και κορυφαίος εμπειρογνώμονας της AI για το project «human & machine». Χάνοντας τον εικονικό αγώνα απέναντι στο υπερσύγχρονο υπολογιστή Deep Blue του IBM το 1996, προσέλκυσε την προσοχή του ευρύτερου κοινού στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) με τη διαπίστωση ότι η συνεργασία ανθρώπου και μηχανής είναι απολύτως αναπόφευκτη. Ένας συνδυασμός καθόλου ασυνήθιστος, αφού οι ρίζες της επιστήμης των υπολογιστών είναι βαθιά συνδεδεμένες με το σκάκι. Ο Alan Turing (πατέρας της θεωρητικής πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης) χρησιμοποίησε το σκάκι για να διερευνήσει τις στρατηγικές συμπεριφορά των μηχανών, γράφοντας το πρώτο πρόγραμμα σκακιού σε ένα κομμάτι χαρτί.



9. Ζήσε μια μοναδική εμπειρία gaming, σ’ ένα περιβάλλον άψογα διαμορφωμένο για προγραμματιστές και gamers το οποίο θα προσφέρει από τραμπολίνο μέχρι δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας. Μια εμπειρία που ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να ζήσει όποτε θέλει να κάνει ένα σύντομο διάλειμμα από τη σκληρή δουλειά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ