Ηλιοφάνεια και ανεβασμένες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες (επιτέλους)

Μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας.

Ηλιοφάνεια και ανεβασμένες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες (επιτέλους)

Μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας.

Article featured image
Article featured image

Μετά τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες, αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας και η περιοχή μας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζεται από θερμότερες αέριες μάζες, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή. Όσον αφορά τις πιθανότητες βροχής, αυτές είναι ελάχιστες έως μηδαμινές και αυτές θα είναι πολύ μεμονωμένες και περιορισμένες στα ορεινά/ημιορεινά ή εσωτερικό.

Σίγουρα θα υπάρξουν βροχές τους επόμενους μήνες, αλλά αυτές θα είναι κυρίως τοπικού χαρακτήρα πλέον, με τις πιθανότητες στα παράλια να μειώνονται δραματικά, αφού τέτοια εποχή συνηθίζονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweahter.com

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι – βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί πρόσκαιρα παγετός τις αυγινές ώρες.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι – βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος έως μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα για να ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ