Η νέα μόδα θέλει να γερνάμε μαζί με τους φίλους μας και όχι στα γηροκομεία

Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

Article featured image
Article featured image

Μέχρι το 2050, λένε οι έρευνες, ο αριθμός των ατόμων άνω των 60 ετών θα έχει τριπλασιαστεί και γενικά ο πλανήτης θα είναι πολύ γερασμένος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να θυσιάσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Σήμερα οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είτε φροντίζονται από τα παιδιά τους, είτε πηγαίνουν σε γηροκομεία για να μην γίνονται βάρος σε αυτά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι πιο τολμηροί που δεν θέλουν να ζή
σουν μόνοι τους και επιλέγουν να ζήσουν με τους φίλους τους, λέει το fabiosa.guru.

Μια νέα τάση που ξεκίνησε στο εξωτερικό, προωθεί την συγκατοίκηση φίλους, όχι στο ίδιο σπίτι, αλλά στο ίδιο συγκρότημα σπιτιών. .

Ένα σχέδιο στέγασης που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Δανία και στηρίζεται στις φιλίες και τις κοινωνικές επαφές που δημιουργούνται σε μια κοινότητα. Είναι κάτι σαν ιδιωτικό χωριό, όπου κάθε κάτοικος ή ζευγάρι έχει το δικό του σπίτι και υπάρχουν επίσης κοινόχρηστοι χώροι δραστηριοτήτων και αναψυχής.

Κάθε «χωριό» έχει τους δικούς του κανόνες. Το νέο μοντέλο λειτούργησε τόσο καλά που έχει ήδη επεκταθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, λέει ο Independent.

Καταπληκτική ιδέα για τους ηλικιωμένους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν τις ζωές τους με αξιοπρέπεια και να κοινωνικοποιούνται με τους φίλους τους παραμένοντας ενεργά μέλη της κοινωνίας

Με πληροφορίες από mikropragmata.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ