Τα πιο αναστάσιμα νέα για φέτος έρχονται από το Instagram

Οι διαχειριστές της δημοφιλούς πλατφόρμας που μεταξύ άλλων, «γέννησε» τους Influencer, σκέφτονται να αλλάξουν τακτική κρύβοντας τα like της κάθε ανάρτησης.

Τα πιο αναστάσιμα νέα για φέτος έρχονται από το Instagram

Οι διαχειριστές της δημοφιλούς πλατφόρμας που μεταξύ άλλων, «γέννησε» τους Influencer, σκέφτονται να αλλάξουν τακτική κρύβοντας τα like της κάθε ανάρτησης.

Article featured image
Article featured image

Αν έχεις βαρεθεί τα promotional post με 1000 φίλτρα που σου παρουσιάζονται ως αυθεντικά και αυθόρμητα, ήρθε η ώρα να χαμογελάσεις ξανά αφού το Instagram φαίνεται να μετατρέπεται σε μία σύγχρονη Μήδεια, η οποία θέλει να σκοτώσει τα παιδιά της, ή καλύτερα να τα συνεφέρει κάπως.

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, αφού ο κάθε ένας που έχει κινητό και σύνδεση wifi θεωρεί πως μπορεί να κάνει influence τον κόσμο που τον ακολουθεί ποστάροντας μ@#$$ες, για τις οποίες μάλιστα πληρώνεται αδρά, η διαχειριστική ομάδα του Instagram, της πλατφόρμας που στην ουσία δημιούργησε αυτά τα «τέρατα», φαίνεται να κατάλαβε το λάθος της και πλέον προσπαθεί να βρει τρόπους να τους συνετίσει.

Σε πρόσφατο post της, η προγραμματίστρια Jane Wong ανακάλυψε πως το Instagram πειραματίζεται με το να κρύψει τα likes που παίρνει ένα post, έτσι ώστε να μην φαίνονται σε όλους, αλλά μόνο στον χρήστη που έκανε την ανάρτηση.

Όπως λέει η Wong, το νόημα είναι «οι followers σου να εστιάζουν στο τι μοιράζεσαι, όχι στο πόσα likes θα πάρει το post». Το ίδιο το Instagram δεν αρνήθηκε ότι η λειτουργία υπάρχει στα σκαριά, αν και διευκρίνισε ότι ούτε και δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή.

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Instagram στο The Verge:

«Δεν πειραματιζόμαστε με αυτό αυτή τη στιγμή, αλλά το να διερευνήσουμε τρόπος ώστε να μειώσουμε την πίεση στο Instagram είναι κάτι που πάντα σκεφτόμασταν.»

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη σημαντική: Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Independent, το γραφείο του Βρετανού Επιτρόπου Πληροφοριών έχει κάνει συστάσεις στις μεγάλες social media πλατφόρμες όπως είναι το Instagram και το Snapchat να προσφέρουν τουλάχιστον την επιλογή για απενεργοποίηση λειτουργιών όπως τα likes. Το σκεπτικό της υπηρεσίας είναι να απενεργοποιούνται αυτές οι δυνατότητες, έτσι ώστε να προστατεύεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των πιο νεαρών χρηστών της πλατφόρμας.

Με πληροφορίες από LUBEN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ