Τελικά τι είναι αυτό που ήθελε ο 16χρονος Παναγιώτης;

Τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε όλοι;

Τελικά τι είναι αυτό που ήθελε ο 16χρονος Παναγιώτης;

Τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε όλοι;

Article featured image
Article featured image

Γράφει η Μαρίνα Σταυρινού*

Βάση των γεγονότων που έγιναν στο –θανατηφόρο – πάρτι των Τρούλλων, με έκαναν να σκεφτώ, τελικά τι μπορεί να ήταν αυτό που ήθελε ο νεαρός Παναγιώτης; Ήθελε να είναι μέρος του συνόλου; Ήθελε να είναι κοινωνικά αποδεκτός; Ήθελε να κερδίσει μερικούς φίλους;

Ερωτήματα που πιθανόν να απασχολούσαν τον ίδιο αλλά να μην τα μοιράστηκε ποτέ με κανένα. Πιθανόν όμως και να τα μοιράστηκε με την οικογένειά του, αλλά η δύναμη της κοινωνίας να είχε παρωπίδες!

Τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε; Θέλουμε να είμαστε αρεστοί; Αν ναι, τότε για ποιόν; Για εμάς ή για τους άλλους; Το κύμα «παράνοιας» που επικρατεί στις μέρες μας, με το τέλειο σώμα, τα τέλεια μαλλιά ή δόντια, οι καλοστημένες φωτογραφίες και η εικονική πραγματικότητα που δημιουργούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας προς τα έξω μια τέλεια ζωή που το πιο πιθανόν να μην είναι.

Καταφεύγουμε συνήθως σε μια μηδαμινή διατροφή για να εξαλείψουμε κάθε ίχνος λίπους, αφού έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να είμαστε το καλύτερο σώμα στη παραλία. Καταβάλουμε όλη αυτή την προσπάθεια για να είμαστε καλά στην υγεία μας ή για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις; Προσπαθούμε να φαινόμαστε; Ή να είμαστε; Προβληματισμοί που μπορεί να υπάρχουν στο μυαλό όλων μας, αλλά η μανία μας να φαινόμαστε είναι πιο δυνατή.


Όλοι έχουμε κάτι που μας βασανίζει. Όλοι έχουμε αμφιβολίες ότι μπορεί να μην κάνουμε το σωστό. Καλό είναι να τα συζητάμε, να τα μοιραζόμαστε με άτομα εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει κανένας να περνά δύσκολα μόνος του. Είναι εντάξει να μην είμαστε εντάξει.


*Η Μαρίνα Σταυρινού, είναι Κλινική Ψυχολόγος / Νευροψυχολόγος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ