Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι «Κούβα»;

Βάλε στο background να παίζουν οι Buena Vista Social Club, ετοίμασε ένα δροσιστικό mojito με μπόλικο πάγο, βάλε τον μικρό ανεμιστήρα -που έχεις πάρει από τη γιαγιά σου- στη μέτρια ένταση και ετοιμάσου για ένα ταξίδι στην Κούβα, μέσα από 5 πολύχρωμες εικόνες!

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι «Κούβα»;

Βάλε στο background να παίζουν οι Buena Vista Social Club, ετοίμασε ένα δροσιστικό mojito με μπόλικο πάγο, βάλε τον μικρό ανεμιστήρα -που έχεις πάρει από τη γιαγιά σου- στη μέτρια ένταση και ετοιμάσου για ένα ταξίδι στην Κούβα, μέσα από 5 πολύχρωμες εικόνες!

Article featured image
Article featured image

Όσοι την έχουν επισκεφθεί, μιλάνε για έναν τόπο με ενέργεια αλλιώτικη, απόκοσμη, μυστηριακή, που σε παρασέρνει σε γραφικά στενά, γεμάτα μουσικές, χορό, ρούμι και έρωτα.

Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε την Κούβα με μία λέξη, θα επιλέγαμε τη λέξη έρωτας. Πολύπλοκη, ανεξήγητη, ενίοτε επικίνδυνη, αλλά άκρως ελκυστική.

Ένα ταξίδι στην Κούβα αποτελεί για όλους ή τουλάχιστον για τους περισσότερους ένα όνειρο ζωής, αφού παρότι γεωγραφικά η χώρα απέχει πολύ από την Κύπρο, πολλά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά της κουβανέζικης κουλτούρας που θυμίζουν εμάς. ή αν προτιμάτε, μοιάζουν οικεία σ' εμάς.

Και επειδή φέτος μπήκαμε νωρίς σε mood διακοπών, διαλέξαμε 5 εικόνες από την Κούβα που θέλουμε διακαώς να ζωντανέψουμε (στην Κύπρο). Πάντως, διαβάζοντας το άρθρο μέχρι το τέλος, θα διαπιστώσεις ότι με κάποιο μαγικό τρόπο το πετυχαίνουμε.




Η όλο ρυθμό κουβανέζικη μουσική

hoeldino_pixabay.jpg


Ποτισμένη από ένα μεθυστικό κράμα πολιτισμών, η κουβανέζικη μουσική γαργαλάει κάθε εκατοστό του σώματός σου, προκαλώντας σε να την ακολουθήσεις και να τη νιώσεις. Γεμάτη συναισθήματα και πάθος, οι Κουβανοί μεταδίδουν όλο το ταπεραμέντο τους μέσα από τη μουσική τους και μοιάζουν λες και γεννήθηκαν για να κάνουν μόνο αυτό.






Cuban Salsa

cuba-habana-street-dancing.jpg


Και φυσικά, μια τόσο παθιασμένη μουσική δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από αντίστοιχα παθιασμένους χορούς. Με βασικό χορό τη salsa και το tango, οι Κουβανοί δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, χωρίς να λικνιστούν ερωτικά στους λάτιν αισθησιακούς ρυθμούς μιας κιθάρας ή στον upbeat ήχο ενός παραδοσιακού κύμβαλου.





Τα πιο μεθυστικά mojito

LA HABANA - VINALESSTEEM40.jpg

Μια τόσο μεθυστική χώρα, δεν θα μπορούσε να έφτιαχνε κάτι λιγότερο από... μεθυστικά mojito. Λόγω του ότι η Κούβα περηφανεύεται για το ρούμι της, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ με συστατικά που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας. Φρέσκος δυόσμος, σιρόπι ζάχαρης, ρούμι, ανθρακούχο νερό και μπόλικος πάγος. And the rest is history…




Πούρα, τα αυθεντικά

cuba-havana-colorful-cigar.jpg


Εκτός, όμως, από το ρούμι, η Κούβα μπορεί να περηφανεύεται και για τα εξαιρετικής ποιότητας πούρα. Φημισμένα για την ποιότητα, το άρωμα και κυρίως την παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τους, τα πούρα Αβάνας γίνονται σήμερα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν και πριν από 150 χρόνια, ακολουθώντας κατά γράμμα και τα 7 βήματα που επιβάλλονται για τη δημιουργία τους. Κι αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις, μπορείς απλώς να αγοράσεις μερικά ως σουβενίρ ή για να φέρεις ένα συμβολικό δωράκι σε εμάς που ξέρουμε να τα εκτιμήσουμε!





Η πολύχρωμη και πολύμορφη αισθητική

daymon_pixabay.jpg


«Κολλημένη» στα 50s, η Κούβα παραμένει μέχρι σήμερα ένα ιδιόμορφο κράμα πολιτισμών που σε ταξιδεύει στο χρόνο τόσο αισθητικά όσο και πολιτικά. Με τη σκιά του Φιντέλ Κάστρο να αιωρείται βαριά πάνω από τη χώρα, η Κούβα παραμένει ένα ζωντανό μουσείο. Μέγαρα αρτ νουβό εφάμιλλα με εκείνα της Βαρκελώνης, σπίτια αρτ ντεκό όπως στο Παρίσι, επαύλεις ισπανικού αποικιακού στυλ όπως στο Μπέβερλι Χιλς, και πολλά υπέροχα κτήρια του μοντερνισμού όπως στο Βερολίνο.



Είσαι έτοιμος για το Havana Experience (στην Κύπρο);




Αν με όλα αυτά που διάβασες πιο πάνω σού ανοίξαμε την όρεξη, τότε είσαι στη σωστή διάθεση για να μάθεις πως όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μπορείς να τα βιώσεις (και) στην Κύπρο, μέσα από τα street parties του Havana Experience.


32580660_165716504100535_5767886030485061632_o[1].jpg



Ζωντανή μουσική, λάτιν ρυθμός, ξέφρενος χορός, έντονα κουβανέζικα στοιχεία, κέφι και δροσερά cocktail, πάντα με την υπογραφή του Havana Club, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που καταφέρνουν να ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στον μαγικό κόσμο της Κούβας μέσα από τα μοναδικά κουβανέζικα πάρτι που διοργανώνει.


49822919_271438380195013_3399787384416501760_o[1].jpg




Αρχής γενομένης της 19ης Μαΐου, το Havana Club διοργανώνει 3 μοναδικά πάρτι στο Ammos Beach Bar, στη Λάρνακα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο πάρτι, ένα στο Nava Beach Bar, στον Πρωταρά, στις 26 Μάϊου, και άλλο ένα στο Madame Bar, στη Λεμεσό, στις 9 Ιουνίου, μεταφέροντας την Κούβα, στη Μεσόγειο.


B45A2183.jpg




Προετοιμαστείτε ανάλογα, κάνοντας εξάσκηση τις χορευτικές σας ικανότητες ,αφήστε το κουβανέζικο πνεύμα να σας βάλει στο ρυθμό και νιώστε μέσα σας αυτό που λέμε cuba libre.


*Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινήσετε με το venue που σας ενδιαφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ