Η περιπλοκότητα της διοργάνωσης της Eurovision στο Τελ Αβίβ

Μια σειρά από φωτογραφίες ενός Βρετανού φωτογράφου δείχνει γιατί η φιλοξενία ενός διεθνούς pop διαγωνισμού τραγουδιού, σε μια ζώνη συγκρούσεων, μπορεί να κάνει τα πράγματα λίγο περίπλοκα.

Article featured image
Article featured image

Η παραθαλάσσια πόλη του Τελ Αβίβ φιλοξενεί τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision - έναν φιλελεύθερο και ανταγωνιστικό διαγωνισμό. Σε αυτό, προσθέστε τους αντι-κυβερνητικούς διαδηλωτές και αντι-κατοχικούς διαδηλωτές, την υπερ-ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα της χώρας, τους LGBTQ τουρίστες, το σκηνικό μιας διεθνούς σύγκρουσης και ένα μάτσο στρατιώτες που μεταφέρουν τεράστια όπλα - και το θέμα γίνεται αυτόματα περίπλοκο.

Το Ισραήλ προσπαθεί να διατηρήσει αυτήν τη λεπτή ισορροπία πολιτισμού, πολιτικής και θρησκείας. Ωστόσο, μετά την περσινή νίκη της Ισραηλινής τραγουδίστριας Netta, στην Eurovision 2018, που έθεσε τη χώρα της ως την επόμενη οικοδέσποινα, το Τελ Αβίβ προετοιμαζόταν για την πρόκληση της φιλοξενίας της Eurovision.

Ο φωτογράφος του βρετανικού Vice, Chris Bethell, πέρασε αυτήν την «γιουροβιζιονική» εβδομάδα στο Τελ Αβίβ, καταγράφοντας την εικόνα μιας πόλης που προσπαθεί να φιλοξενήσει ένα πραγματικά διαφορετικό σύνολο φωνών και πεποιθήσεων.


tel1.jpg

tel2.jpg

tel3.jpg

tel4.jpg

tel5.jpg

tel6.jpg

tel7.jpg

tel8.jpg

tel9.jpg

tel10.jpg

tel11.jpg

tel12.jpg

tel13.jpg

tel14.jpg

tel15.png

tel16.jpg

tel17.jpg

tel18.jpg

Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ