Η ανέλπιστη κίνηση των Ισλανδών στο green room λίγο πριν τελειώσει η Eurovision

Ως η πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, οι Ισλανδοί Hatari, επιβεβαίωσαν στο έπακρο και μέχρι την τελευταία στιγμή τον χαρακτηρισμό αυτό.

Article featured image
Article featured image

Τόσο το ίδιο το τραγούδι όσο και η σκηνική παρουσία τους προκάλεσαν πληθώρα συζητήσεων ανάμεσα στους fans του διαγωνισμού και όχι μόνο, αφού η συμμετοχή τους αναμφισβήτητα είχε πάρει πολιτικές προεκτάσεις.



Τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ένας ανώνυμος εκπρόσωπος των Hatari διάβασε ζωντανά μια δήλωση στο Rás2 προκαλώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό σε ένα φιλικό αγώνα glíma (ισλανδική πάλη) την ημέρα του Μεγάλου Τελικού της Eurovision, στην πλατεία Magen David, στο Τελ Αβίβ.

Τέλος, λίγο πριν το τέλος του διαγωνισμού το βράδυ του Σαββάτου, όντας το πρώτο δυτικό ευρωπαϊκό κράτος που αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος, το 2011, προχώρησαν σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση τόσο μέσα στην αρένα που διεξαγόταν ο διαγωνισμός όσο και στα social media.



Συγκεκριμένα, όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες του κοινού, οι 186 που πήραν οι Ισλανδοί (σε σύγκριση με τους μόλις 48 που πήραν από την κριτική επιτροπή, ο σκηνοθέτης άνοιξε το πλάνο για να φανεί η αντίδραση της ισλανδικής αποστολής που σκαρφάλωσε πολλές θέσεις και τότε οι Hatari σήκωσαν κασκόλ με τη σημαία της Παλαιστίνης.

Αυτή τους η κίνηση προκάλεσε τα γιουχαΐσματα και τις αποδοκιμασίες των Ισραηλινών που βρίσκονταν στην αρένα, ανάμεσα στο κοινό.


palaistini.jpg


Ενοχλημένοι οι διοργανωτές από τη Μαντόνα

Αυτή πάντως δεν ήταν η μοναδική φορά η σημαία της Παλαιστίνης εμφανίστηκε στο πλαίσιο του τελικού, αφού και η Μαντόνα στο πλαίσιο του σόου της κατάφερε να εμφανίσει στη σκηνή την παλαιστινιακή σημαία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του τραγουδιού της «Future», από το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο «Madame X», σε μια κίνηση απόλυτου αιφνιδιασμού κατάφερε στη σκηνή της να έχει σημαία της Παλαιστίνης.

Πώς έγινε αυτό; Στις πλάτες δύο χορευτών, που ήταν αγκαλιασμένοι, υπήρχαν οι σημαίες Ισραήλ και Παλαιστίνης.


Madonna2.jpg



Πληροφορίες που μεταδίδονται αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη ενόχληση στους διοργανωτές για την κίνηση αυτή καθώς στις πρόβες δεν υπήρχαν σημαίες. Κυκλοφορεί μάλιστα και ένα tweet που φέρεται να είναι η δήλωση της EBU για την κίνηση της Μαντόνα. «Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό» τονίζει η ανακοίνωση δείχνοντας τη δυσαρέσκεια τη διοργάνωσης. Σημειώνεται πως οι πρόβες της Μαντόνα έγιναν υπό απόλυτη μυστικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ