Εναλλακτική μουσική από 4 κυπριακά συγκροτήματα [στο Ριάλτο]

Γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια του, το Θέατρο Ριάλτο προσκαλεί καλλιτέχνες και κοινό επί σκηνής σε μια… σχεδόν προσωπική επικοινωνία.

Article featured image
Article featured image

Τέσσερα κυπριακά μουσικά σχήματα που το κάθε ένα φέρει το δικό του ήχο και χρώμα κι έχει δώσει ένα διαφορετικό στίγμα στη μουσική σκηνή του τόπου, συναντιούνται μαζί με τους θεατές επί σκηνής.

Συμμετέχουν τα σχήματα: Delirium Elephants, Arcadian Child, Private Garden και The Ladderman.

Delirium Elephants

DELIRIUM ELEPHANTS1.jpg

Το σχήμα ξεκίνησε το 2012 με το πρώτο ατμοσφαιρικό του άλμπουμ Songs and Poems. Μετά την επιτυχία του πρώτου τους δίσκου οι Delirium Elephants κυκλοφόρησαν το 2017 το δεύτερο άλμπουμ τους με 10 τραγούδια - ένα ταξίδι από τη Μονμάρτη στην αφόρητη ελαφρότητα της ύπαρξης. Ανάμεσα στα 10 τραγούδια ήταν και το Washing Machine το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές με αποκορύφωμα την βράβευσή του από τα MAD Awards.

Στο άλμπουμ τους χρησιμοποιούν στοιχεία από πολλά μουσικά είδη όπως η ρέγγε, η ροκ, η ηλεκτρονική μουσική με πολλά εφέ αλλά και πιο κλασσικούς ήχους με τη χρήση χάλκινων πνευστών που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στις μελωδίες των τραγουδιών. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν στο τρίτο τους άλμπουμ που είναι ένα ταξίδι μέσα από την ψυχεδελική σκηνή της δεκαετίας του '60.

Συμμετέχουν: Στέφανος Γεωργιάδης- κιθάρες και φωνητικά, Χρήστος Κατσουνωτός – κιθάρα, Δημήτρης Ζαχαρίου – πλήκτρα, Βύρων Αθηνοδώρου - Μπάσο και Κωνσταντίνος Παυλίδης – τύμπανα.

Arcadian Child

arcadian child 1.JPG

Ψυχεδελικοί, ωμοί και μεθυστικοί, οι Arcadian Child δημιουργούν ένα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας από τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγοντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνείας, αυτοκριτικής και περισυλλογής. Το ντεμπούτο τους Afterglow, κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2017 ενθουσιάζοντας κριτικούς αλλά και το συνεχώς αναπτυσσόμενο νεοψυχεδελικό κοινό. Στις 23 Νοεμβρίου κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο Superfonica μέσω των Ripple και Rogue Wave Records, ο οποίος έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ενώ συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Συμμετέχουν: Panagiotis I.G – φωνητικά, κιθάρες, Στάθης Χατζηχαραλάμπους – κιθάρες

Αντρέας Κέρβερος – μπάσο, φωνητικά και Χρήστος Δήμου – τύμπανα

Δισκογραφία: Οκτώβρης 2017 Afterglow (Vinyl / CD / Digital - album) και Νοέμβριος 2018 Superfonica (Vinyl / CD / Digital - album)

Private Garden

11_May_private garde 2.jpg

Οι Private Garden δημιουργήθηκαν πριν ένα χρόνο στη Λευκωσία από τους Νικολή Χριστοδούλου (κιθάρα, φωνή), Ορέστη Σάββα (μπάσο) και Στέφανο Μελετίου (τύμπανα). Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως garage-rock / alternative rock και είναι ένα μίγμα από blues, rock και indie μουσική. Έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους single ‘’Bones’’ όπως επίσης και ένα live video recording του κομματιού τους ‘’Too Much’’. H μπάντα είναι στη διαδικασία κυκλοφορίας της πρώτης τους δισκογραφικής δουλείας.

Ladderman

Οι Ladderman είναι μια heavy rock μπάντα από τη Λάρνακα που δημιουργήθηκε το 2011 με αναφορές στην προοδευτική hard rock εποχή. Βασικό συστατικό της μουσικής τους είναι η ανάγκη για αυθεντική δημιουργία, βασισμένη στα γούστα και τα ακούσματά τους και όχι σε μια φόρμουλα γενικής αποδοχής. Δημιούργησαν τη φήμη τους μέσω των εξαιρετικών ζωντανών εμφανίσεων τους, ενώ το 2016 κυκλοφόρησαν το φημισμένο ντεμπούτο τους "Not a Six". Η μπάντα αυτή τη στιγμή δουλεύει στο δεύτερο άλμπουμ της, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2019. Το σχήμα αποτελείται από τους: Ανδρέα Ματθαίου (κιθάρα/φωνητικά), Ρολάνδη Λαζίδη (κιθάρα), Στέφανο Ηλιόπουλο (τύμπανα) και Στέλιο Μοσφιλιώτη (μπάσο).

Διάρκεια: 160

Χορηγοί: SFC Unicom, Medochemie

Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 11 Μάϊου 2019, ώρα 19:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 10 / 6

E-ticket: www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ