Η συγκινητική στιγμή της αλλαγής φρουράς στο Σύνταγμα με Πόντιους Εύζωνες

Προς τιμήν των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η συγκινητική στιγμή της αλλαγής φρουράς στο Σύνταγμα με Πόντιους Εύζωνες

Προς τιμήν των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Article featured image
Article featured image

Συγκίνηση επικράτησε στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος από την αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες στη μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς έγινε με δύο εύζωνες ενδεδυμένους με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας προς τιμήν των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

syntagma_allagi_fruras_-1-.jpg

Η αλλαγή φρουράς με τους Εύζωνες που φορούν τη στολή του Πόντιου αντάρτη και με εκείνους που φορούν τα «λευκά», την επίσημη στολή, είναι μέρος της κεντρικής εκδήλωσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

syntagma_allagi_fruras_-3-.jpg

Οι άνδρες του στρατού έφτασαν με συντονισμένο βήμα σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Τους τέσσερις Εύζωνες συνόδευε ακόμα ένας, ο οποίος οδήγησε τους δύο με τα λευκά (στολή Βαλκανικών Πολέμων) που κατέβηκαν από το μνημείο πίσω στο στρατόπεδο.

syntagma_pontioi_allagi_fruras_-2-.jpg

Οι δύο με τα λευκά παρουσίασαν όπλα και οι δύο με τη στολή του Πόντιου αντάρτη χαιρέτισαν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το τυπικό της αλλαγής φρουράς, στάθηκαν στα δύο φυλάκια, ακίνητοι μαζί με τον κόσμο που σήμερα, 19η Μαΐου, αποτίει φόρο τιμής στους Έλληνες του Πόντου που έχασαν τη ζωή τους.

syntagma_allagi_fruras_-5-.jpg

syntagma_pontioi_allagi_fruras_-4-.jpg

«Κάποια στιγμή χτυπάνε τα πόδια τους επιβλητικά. Τα χτυπάνε για να ακούν οι πρόγονοί μας ότι είμαστε ζωντανοί και ελεύθεροι», είχε πει στο pontos-news.gr για την Προεδρική Φρουρά ο τσαρουχοποιός Γιώργος Δερματάς.

syntagma_pontioi_allagi_fruras_-5-.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ