Οργισμένος υπάλληλος της Eurovision προσπαθεί να πάρει τις σημαίες της Παλαιστίνης από τους Hatari

Βίντεο από το green room.

Article featured image
Article featured image


Σχεδόν δύο μέρες μετά το τέλος του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, και ακόμη δεν έχει κοπάσει η σκόνη από τις παλαιστινιακές σημαίες που εμφανίστηκαν στη σκηνή από τους χορευτές της Madonna και φυσικά από τη μη αναμενόμενη κίνηση του συγκροτήματος της Ισλανδίας Hatari, να υψώσουν παλαιστινιακές σημαίες στο green room, δηλώνοντας στήριξη στην Παλαιστίνη.

Περιστατικά τα οποία ενόχλησαν τόσο την EBU, όσο και τους διοργανωτές της φετινής Eurovision, οι οποίοι δήλωσαν την ενόχλησή τους, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις.


Κάτι που μεταδίδεται και από τις εφημερίδες Ηaaretz και Times of Israel, οι οποίες γράφουν πως οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ ενδέχεται να τιμωρήσουν την ισλανδική μπάντα Hatari, για την πράξη τους. Το εκτελεστικό συμβούλιο του διαγωνισμού θα συζητήσει «τις συνέπειες αυτής της δράσης», αναφέρει μια δήλωση και θα αποφανθεί πώς θα προχωρήσουν.

Λίγο μετά το περιστατικό που συνέβη on air κάνοντας τα πρόσωπα των παρουσιαστών να παγώσουν, ένα μέλος των Hatari δημοσίευσε βίντεο στο Instagram όπου έδειχνε έναν οργισμένο υπάλληλο της διοργάνωσης να ζητά από το συγκρότημα να παραδώσει τα πανό, με την παλαιστινιακή σημαία και τη λέξη Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision, δεν επιτρέπεται η προβολή μηνυμάτων που προωθούν οποιονδήποτε οργανισμό, θεσμό, πολιτική αιτία ή άλλη, εταιρεία, εμπορικό σήμα, προϊόντα ή υπηρεσίες και η παραβίαση του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό.

Πάντως, μετά την παρουσίαση των πανό, ο φορέας για την Παλαιστινιακή Καµπάνια για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ δημοσίευσε ένα tweet με εικόνα του περιστατικού και «αδειάζει» τους Hatari, αλλά και τη Μαντόνα.

«Η παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών απορρίπτει συντριπτικά χειρονομίες αλληλεγγύης από διεθνείς καλλιτέχνες που διασχίζουν την ειρηνική γραμμή μας».

Αναφέρονται επίσης σε δήλωση της καμπάνιας που κάλεσε τους Hatari να αποχωρήσουν από το διαγωνισμό και αναφέρει πως όσοι δεν το έκαναν δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τη βλάβη που επιφέρουν στον αγώνα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με κάποια δράση ή κίνηση υπέρ της Παλαιστίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ