Bye Bye και για τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου

Διαβάστε την επίσημη επιστολή παύσης που απέστειλε το Προεδρικό στον τέως Αρχηγό της Αστυνομίας.

Article featured image
Article featured image

Λίγο μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό και τη συζήτηση επί όλων όσων έχουν συμβεί έως σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να παύσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος του σώματος.

Αναχωρώντας από το Προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Αρχηγός Αστυνομίας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο, καθώς επίσης και για τις διοικητικές έρευνες που γίνονται εντός της Αστυνομίας.

Παρότι μέχρι πριν από λίγο διάφορα Μέσα έκαναν λόγο για παύση του Αρχηγού, μόλις πριν λιγά λεπτά το Προεδρικό γνωστοποίησε με σχετική επιστολή, τις αποφάσεις του για παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Στην επιστολή παύσης, το Προεδρικό αναφέρεται σε ελλιπή εκτέλεση καθηκόντων από αστυνομικούς σε σχέση με τις καταγγελίες για εξαφάνιση προσώπων, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει πως αν και ο ίδιος από τη θέση του ως Αρχηγός της Αστυνομίας, μπορεί να μην φέρει προσωπική ευθύνη, ωστόσο ως ο άμεσα προϊστάμενος, οφείλει να αναλάβει την ευθύνη.

Επιστολή Προεδρικού προς Αρχηγό Αστυνομίας

zvfz.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ