Γιατί φέτος είναι ψηλότερος ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών στην Κύπρο;

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών.

Γιατί φέτος είναι ψηλότερος ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών στην Κύπρο;

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

Σήμερα, 1η Μαΐου, αρχίζει η περίοδος ψηλού κινδύνου έκρηξης και επέκτασης των δασικών πυρκαγιών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι λόγω των πολλών χόρτων (για τους ειδικούς χορτοβρίθεια), αποτέλεσμα των ευλογημένων βροχών, αυτός ο κίνδυνος φέτος, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Το Τμήμα Δασών θα ριχτεί στη μάχη, καλύτερα οργανωμένο και ενισχυμένο σε οχήματα και εξοπλισμό, σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως ΒΕΒΑΙΟ, πως ότι και να παρατάξει, από μόνο του δεν μπορεί να πετύχει στο ακέραιο το μεγάλο στόχο για προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές. Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Έπαρχοι και Τοπικές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Αστυνομία και Εθνική Φρουρά είναι δεδομένη αλλά και πάλι δεν είναι αρκετή.

pyrkiagies2.jpg

Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια. Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ελάτε ο καθένας από εσάς για να συστρατευθούμε όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε και θα αξιοποιήσουμε τους εθελοντές μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ο τρόπος είναι απλός, ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.

Σας καλούμε σε συστράτευση για να προστατεύσουμε τα δάση μας, να προστατεύσουμε αυτό τον εθνικό πλούτο και κληρονομιά, για να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να είναι πηγή ζωής, μα πάνω απ’ όλα να τα χαιρόμαστε και να τα απολαμβάνουμε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας, και ότι εκτός των υλικών μέτρων, έχουμε στην φαρέτρα μας και θα προτάξουμε την αγάπη για τα δάση μας και την προσήλωση στο καθήκον.

Είναι λοιπόν πεποίθηση μας, πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ευχαριστούμε.


Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, Σήμερα 1η Μαΐου, αρχίζει η περίοδος ψηλού κινδύνου έκρηξης και επέκτασης των δασικών...

Posted by Τμήμα Δασών on Wednesday, 1 May 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ