Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Youth League Cyprus

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε κατάφερε να αναλάβει μία εκ των τεσσάρων διοργανώσεων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Youth League ανάμεσα σε 195 χώρες μέλη της Παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε WKF.

Article featured image
Article featured image

Οι χώρες που διοργανώνουν τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Youth League 2019 είναι η Κύπρος, η Κροατία, το Μεξικό και η Ιταλία.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Κυπριανού».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Μαΐου από τις 19.00 μέχρι τις 21.30, το Σάββατο 4 Μαΐου από τις 8.00 μέχρι τις 22.00 και την Κυριακή 5 Μαΐου από τις 8.00 μέχρι τις 21.00.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth League λαμβάνουν μέρος αθλητές από 58 χώρες με 1581 συμμετοχές στα 2 Ολυμπιακά αγωνίσματα καράτε το Kata και Kumite σε (6) έξι παράλληλους αγωνιστικούς χώρους με 83 διαιτητές από 30 χώρες.

Την Παρασκευή (3 Μαΐου) από τις 9.00 μέχρι τις 17.00 θα διενεργούνται οι εγγραφές όλων των 58 χωρών που λαμβάνουν μέρος με 1581 συμμετοχές αθλητών στο ξενοδοχείο Miramare στη Λεμεσό.

Παράλληλα, στο ίδιο ξενοδοχείο θα διεξαχθούν τα σεμινάρια διαιτητών και νέων προπονητών για απόκτηση άδειας προπονητή της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε.

Γήπεδο.jpg

Από τις 18.00 όλοι θα μετακινηθούν στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Κυπριανού» όπου θα διεξαχθούν οι κληρώσεις αγώνων και η ενημέρωση προπονητών.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 19.00 την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο και Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 8.00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως αργά το βράδυ.

Αναμένεται στην τελετή έναρξης το Σάββατο η ώρα 18.00 να παρουσιαστούν πλήθος κόσμου, πρέσβης χωρών, ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού, βουλευτές, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, αξιωματούχοι της ΚΟΕ, πρόεδροι ομοσπονδιών καθώς και αξιωματούχοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε ενώ το γήπεδο θα είναι γεμάτο με αθλητές, προπονητές, διαιτητές, συνοδούς και φίλους του καράτε.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε καλεί όλους τους φίλους και υποστηρικτές του αθλήματος να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ