Οι «Ανήσυχες Mεταβάσεις» του Αιμίλιου Κουτσοφτίδη

Ακόμη ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός προγραμματίζεται τον Μάιο στο ξενοδοχείο Αλμύρα, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον νεαρό Κύπριο καλλιτέχνη Αιμίλιο Κουτσοφτίδη.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια εικονογραφική αφήγηση ενός φανταστικού ταξιδιού. Εναλλάσσονται μια σειρά από σκηνές που υποχρεώνουν τον θεατή να εξερευνήσει αφηρημένες μορφές. Αφηρημένες, ανθρώπινες μορφές που εκφράζονται μέσα από ανήσυχες γραμμές και δημιουργούν μια σύνθεση των θολών, αναμεμειγμένων και παραμορφωμένων συναισθημάτων του τοπίου. Τις ‘Ανήσυχες Mεταβάσεις’.

Εμπνευσμένος από διάφορα συνταρακτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων ανά το παγκόσμιο, ο δημιουργός σημειώνει ότι «σε περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας, οι κοινότητες σ’ όλο τον κόσμο αναγκάζονται να προβληματιστούν σχετικά με τις ιδεολογίες η άλλες απόψεις της κοινωνίας». Όπως επισημαίνει, «αυτός ο προβληματισμός συχνά είναι θολός και συγχέεται από την επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως τα κοινωνικά μέσα, που επιτρέπουν μια ορισμένη ελεύθερη επεξεργασία δεδομένων σε προσωπικές απόψεις».

emilio_koutsoftides b&w.jpg

Προσθέτει επίσης πως «η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ξανά τις σκληρές συνέπειες πολιτικών αποφάσεων. Ένα παράδειγμα είναι η μαζική εισροή προσφύγων από τη Συρία στην Ευρώπη, όπου γίνεται μια αναζήτηση της ελευθερίας και μιας καλύτερης ζωής. Ωστόσο, αυτές οι ιστορίες των ανθρώπων που κάνουν αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη έχουν προκαλέσει ένα διαχωρισμένο ευρωπαϊκό σκηνικό. Η κρίση δεν έχει τελειώσει καθώς η διάδοση των ψεύτικων αφηγήσεων συνεχίζεται και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης αυτά τα θέματα έχουν μπερδευτεί, προκαλώντας την αμφισβήτηση των γεγονότων με αποτέλεσμα μια κοινωνική αβεβαιότητα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, στις 8 μ.μ.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 16 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 26888762.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ