Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες σήμερα [χάρτης]

Ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές πλημμύρες

Article featured image
Article featured image


Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, όπου κάποιες από αυτές θα είναι έντονες ή/και ακραίες, σύμφωνα με το kitasweather.

Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκύτταρες (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείονται και πολυκυτταρικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι τοπικές πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και αργής κίνησης των καταιγίδων που αναμένονται τοπικά, τους ισχυρούς ριπαίους ανέμους που ενδεχομένως να συνοδεύουν τις καταιγίδες και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει τα 2 εκατοστά. Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή και το εύρος αναμενόμενης βροχής.

62269814_2413864245561538_2116700960259571712_n-4.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ