Σε κεντρική παραλία της Λεμεσού οι χρεώσεις είναι... φυσιολογικές

Κανονικά αυτό δεν θα έρεπε να αποτελούσε καν θέμα προς συζήτηση.

Article featured image
Article featured image


Ωστόσο όταν κάθε χρόνο τέτοια εποχή η αισχροκέρδεια που συντελείται σε παραλίες της Κύπρου, με χρεώσεις που θυμίζουν αυτές στο Ντουμπάι ή στο Αμπουντάμπι, όταν ανακαλύπτεις πως υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που χρεώνουν την ξαπλώστρα, σαν ξαπλώστρα και όχι σαν υπέρδιπλο king size κρεβάτι με φτερά χήνας στο εσωτερικό του, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να το αναφέρεις.

Σε πρόσφατη εμπειρία που είχαμε σε παραλία της Λεμεσού, χρειάστηκε να πληρώσουμε 7,50 ευρώ για μία ξαπλώστρα, επειδή τη συνόδευαν 5 κομμάτια φρούτου σε πλαστικό ταπεράκι, τα οποία δεν ζητήσαμε.

Μια εβδομάδα μετά, σε άλλη παραλία της πόλης, η οποία βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο, λίγα μέτρα μακριά από γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, για μία ξαπλώστρα, μία ομπρέλα, μία μπίρα και ένα μπουκαλάκι νερό, πληρώσαμε μόλις 5,50 ευρώ.

Στην αρχή κοιτούσαμε με απορία, γιατί νομίζαμε ότι ξέχασαν να χρεώσουν κάτι, ωστόσο όταν ζητήσαμε τις τιμές αναλυτικά, μας ενημέρωσαν πως η ξαπλώστρα ήταν στα 2 ευρώ, η ομπρέλα στο 1 ευρώ, η μπίρα (μπουκάλι) στα δύο ευρώ και το νερό στα 50 σεντ.

Να σημειώσουμε πως η παραλία προσφέρει και δωρεάν πρόσβαση σε wifi για 30 λεπτά, ενώ μαζί με την ξαπλώστρα και την ομπρέλα, παίρνεις και μία λεκάνη με νερό για να ξεπλένεις τα πόδια σου. Τέλος, σε κάθε side table που συνόδευε τα προηγούμενα, για όποιον το ζητούσε, υπήρχε και τασάκι για τα αποτσίγαρα.

Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε την παραλία, αλλά αξίζει να κάνετε μια μικρή έρευνα για να την ανακαλύψετε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ