«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχει ‘άνθρωπος’ στην Κύπρο ο οποίος έκανε κάτι τέτοιο…»

Κάποιος ή κάποιοι έβαλαν φωτιά σε καταφύγιο σκύλων στην Πάφο, την ώρα που τα σκυλιά ήταν στα κλουβιά τους.

Article featured image
Article featured image

Μια ανάρτηση που κάνει από χθες το γύρο του «κυπριακού» διαδικτύου έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό ανάμεσα στους χρήστες, καθώς η ιστορία που περιγράφει η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του καταφυγίου είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Όπως αναφέρει στη μακροσκελή ανάρτησή της χθες, Δευτέρα του Κατακλυσμού, αφού έφυγε από το καταφύγιο, δέχτηκε τηλεφώνημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου πως το καταφύγιο είχε πάρει φωτιά και κινδύνευαν να καούν ζωντανά τα σκυλιά που βρίσκονταν μέσα στο κλουβιά τους.

Από τύχη και από έγκαιρη επέμβαση, δεν υπήρξαν νεκρά ζώα, ωστόσο πολλά ζώα τραυματίστηκαν και σωματικά και ψυχολογικά, ενώ θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να τους επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας.


64575938_644454472684691_3454099333228527616_n.jpg


Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση:

Σήμερα με μεγάλη μου λύπη πρέπει να γράψω το πιο δυσάρεστο post στην σελίδα αυτή. Το μεσημέρι και γύρω στις (13:30) ενώ μόλις είχα τελειώσει από το καταφύγιο και πήγαινα σπίτι να ξεκουραστώ δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν με πληροφόρησαν πως κάποιος ασυνείδητος είχε βάλει φωτιά στο καταφύγιο και κινδύνευαν να καούν ζωντανά τα σκυλιά μέσα στα κλουβιά τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχει «άνθρωπος» σε αυτή την χώρα ο οποίος σκέφτηκε ΚΑΙ μετά έκανε κάτι τέτοιο σε αθώα απροστάτευτα ζώα που τόσο έχουν υποφέρει. Αυτός ο λεγόμενος άνθρωπος αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι να κάψει ζωντανές τόσες ζωές, διότι έτσι το θέλησε.

Αποφάσισε με το λειψό μυαλό του και την στρεβλή λογική του, πως θέλει να ξεφορτωθεί αυτά τα σκυλιά για τα οποία εγώ και οι εθελοντές του καταφυγίου τόσο νοιαζόμαστε και φροντίζουμε. Αυτά τα τέρατα ζουν ανάμεσα μας και έχουν οικογένειες και παιδιά, και δουλειές και νομίζουν πως επειδή περπατούν στα δύο πόδια μπορούν να αποφασίσουν για την ζωή των αδέσποτων αυτής της χώρας.

64227561_644454396018032_6941081816543526912_n.jpg


Εδώ και καιρό τοπικά συμβούλια και ιθύνοντες προσπαθούν με βρώμικο πόλεμο να εξοντώσουν ένα καταφύγιο που κάνει την δουλειά που το κράτος και οι ίδιοι τους αρνούνται να κάνουν. Πόσες φορές εγώ η ίδια έχω δεχτεί αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση από τις δύο κοινότητες με τις οποίες συνορεύει το καταφύγιο χωρίς ίχνος βοήθειας από τους ίδιους οι οποίοι αποποιούνται των ευθυνών τους φυσικά. Πως είναι δυνατόν να πολεμούν τόσο πολύ να μας βγάλουν από την μέση την στιγμή που ξέρουν πως το κράτος δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για αυτό το πρόβλημα;

Η απάντηση είναι ολοφάνερη, αυτοί οι κύριοι πιστεύουν πως η λύση είναι ο θάνατος, η ευθανασία στα αδέσποτα, ακόμα και η φωτιά! Καμία από τις γειτονικές κοινότητες δεν έχει ενδιαφερθεί να συνεργαστεί μαζί μας, να μας βοηθήσει έστω στο ελάχιστο, την στιγμή που κανείς τους δεν έχει χώρους φιλοξενίας για αδέσποτα. Και που ευτυχώς δηλαδή γιατί ξέρουμε όλοι καλά πια λύση θα έδιναν για αυτά τα αδέσποτα, την άμεση ευθανασία για να «καθαρίσουν» τους δρόμους των χωριών τους.

64274596_644454386018033_2310564140344672256_n.jpg

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήρε κάποιος την απόφαση να πράξει κάτι τόσο πονηρό και απάνθρωπο. Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι ανεύθυνοι αυτού του τόπου να νομίζουν πως μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ορίζουν τι είναι σωστό και τι όχι όσον αφορά τα αδέσποτα και τα καταφύγια που τα φροντίζουν;

Το έργο που επιτελεί το καταφύγιο μας θα συνεχίσει είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί, το μόνο που ζητάμε είναι την προστασία και βοήθεια του κράτους στην τόσο δύσκολη αποστολή μας. Είναι τόσες οι περιπτώσεις που βλέπουμε γύρω μας όπου η αδιαφορία του κράτους αφήνει αυτά τα κτήνη να δρουν ανενόχλητα, με παρανομίες για δικές τους σκοπιμότητες.

64536876_644454542684684_3229522025965944832_n.jpg

Με την ανοχή των αρμοδίων διότι ο σκοπός για άλλη μία φορά αγιάζει τα μέσα. Την απραξία αυτής τη πολιτείας και των οργάνων της λίγο έλειψε να πληρώσουν σήμερα τόσα αθώας ζωντανά που χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ή να φύγουν θα καίγονταν από ανθρώπινη κακία και ηλιθιότητα.

Πότε επιτέλους θα κάνει κάτι η αστυνομία, ή οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και το Υπουργείο Γεωργίας; Αστυνομία Κύπρου Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος - Cyprus MOA Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου - Animal Party Cyprus – APC. Όταν θα είναι πια πολύ αργά, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις; Θέλουμε να ζητήσουμε άμεσα την βοήθεια όλων των απανταχού φιλόζωων που μπορούν και θέλουν να φιλοξενήσουν ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσουν και να πάρουν υπό την προστασία τους ένα από τα σκυλάκια μας που κινδύνεψαν σήμερα από αυτή την κακόβουλη πράξη.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί νέος χώρος για να μεταφερθεί το καταφύγιο μας για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Χρειαζόμαστε άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσουμε να σώσουμε για άλλη μία φορά αυτά τα αδέσποτα.

Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να στείλει email στο alexsfarmofstrays@hotmail.com ή μήνυμα στη σελίδα του καταφυγίου στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ