Το Netflix κάνει αύξηση στις χρεώσεις του γιατί έτσι

Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση στο φιλοθεάμον κοινό

Article featured image
Article featured image


Ακριβότερο θα είναι από σήμερα το Netflix για τους χρήστες του σε μία σειρά από χώρες, ανάμεσά τους η Κύπρος και η Ελλάδα. Η αύξηση των τιμών αφορά ορισμένα από τα προσφερόμενα πακέτα της δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά «συγκεκριμένες αυξήσεις αντανακλούν τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα με σκοπό την καλύτερη εμπειρία του χρήστη» με το Netflix να αναφέρει ότι «συνεργαζόμαστε με δημιουργικές κοινότητες από όλον τον κόσμο και επενδύουμε σε σπουδαίες σειρές και ταινίες τα τελευταία πέντε χρόνια».

Τι αλλάζει

Από την αύξηση δεν θα επηρεαστεί το βασικό πακέτο των 7,99 ευρώ, το οποίο θα παραμείνει στην ίδια τιμή. Όσον αφορά το standard πακέτο αυτό θα αυξηθεί από 9,99 σε 10,99 ευρώ και το premium πακέτο θα αυξηθεί σε 13,99 από 11,99 ευρώ.

Ακόμα, στα τρία παρεχόμενα προγράμματα παραμένουν ως έχουν οι επιλογές για τις οθόνες που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο χρήστης για ταυτόχρονη θέαση, κοινώς μία οθόνη για το Basic Streaming (SD), 2 οθόνες για το Standard Streaming (HD) και 4 για το Premium Streaming (HD+Ultra HD).

Υπενθυμίζεται ότι, το Netflix αύξησε την τιμή του κόστους της συνδρομής πρόσφατα στις ΗΠΑ, αλλά παραμένει ως η πιο φτηνή επιλογή σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες όπως HBO Now και HULU.

Με το Netflix να αναφέρει ότι επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της τεχνολογίας για να παρέχει μία βελτιωμένη εμπειρία στα μέλη του, οι αλλαγές στις τιμές θα πραγματοποιηθούν σε είκοσι χώρες στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτές δεν περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λίχτενσταϊν όπου οι τιμές αυξήθηκαν πρόσφατα για τα standard και premium πακέτα αλλά παρέμειναν οι ίδιες για το βασικό πακέτο.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα. Τα υπάρχοντα μέλη θα ενημερωθούν με e-mail καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Netflix πριν οι νέες τιμές εφαρμοστούν σε αυτούς.

Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 20 Ιουνίου και οι συνδρομητές θα ενημερωθούν μέσω email αλλά και από τις εφαρμογές της πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ