«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία»

Ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή.

Article featured image
Article featured image

Η σχολική εφορεία Λακατάμειας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια της προσφοράς και της δράσης της, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις εντός του Δήμου Λακατάμειας, καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020, όπως διαγωνισμούς, διαλέξεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κ.α, με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της σχολικής περιφέρειας Λακατάμειας.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει η μεγάλη συναυλία που θα γίνει την 1η Ιουλίου 2019 στο αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμειας.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή.

Τα έσοδα που θα προκείψουν από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών των σχολείων της Λακατάμειας, μέσα από τις επιτροπές πρόνοιας του κάθε σχολείου.


ριτα Αντωνοπουλου φωτο.jpg

Δημητρης φωτο.jpg

Μακρης φωτο.jpg


ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, ο ποιητής που ύμνησε, με απαράμιλλο τρόπο και με άψογη χρήση της ιδιωματικής ναυτικής γλώσσας, τη γοητεία της θάλασσας και του ταξιδιού. Απόλυτα βιωματικός «ψιθυρίζει», πάντα με την καρδιά, για τα καράβια που έζησε, τους ναυτικούς που γνώρισε, τους έρωτες, τους καβγάδες και τους θανάτους στα λιμάνια, με τη γλώσσα των καραβιών, αλλά και κάποιους ιδιωματισμούς της Κεφαλονιάς να μπλέκονται στα γνήσια «λαϊκά» ελληνικά του.

Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία! Ο ποιητής επιλέγει το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη και καλεί τον νέο και τη νέα να χορέψει πάνω στο φτερό του, να τον δαμάσει δηλαδή, κατακτώντας το αδύνατο. Αυτόν τον ποιητή - και τα κρυμμένα μυστικά της ποίησής του - θα επιχειρήσουν να ξεκλειδώσουν μέσα από τη μουσική οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Φανής και Δημήτρης Μακρής, την 1η Ιουλίου 2019, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας.

Η συνέχεια επί σκηνής:

Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, 9:00 μ.μ.

Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμειας

Είσοδος €10

Πληροφορίες: 22370886 / 99650187

Προπώληση Εισιτηρίων: Δημαρχείο Λακατάμειας, Σχολική εφορεία Λακατάμειας, Pahit Ice Λακατάμειας, Coffee Lab Λακατάμειας, Περίπτερο ΟΚΤΑΓΩΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ