Νέες φωτογραφίες της 11ης Σεπτεμβρίου, από CD σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού

18 ολόκληρα χρόνια μετά, η εικόνα εξακολουθεί να «παγώνει».

Article featured image
Article featured image

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 χιλιάδες άνθρωποι ξύπνησαν όπως κάθε πρωί, αγκάλιασαν τα παιδιά τους, έδωσαν ένα φιλί στους συντρόφους τους, μπήκαν στο μετρό και έσπευσαν στην εργασία τους. Κάποιοι, χιλιάδες στον αριθμό, εκείνη την ημέρα, δεν επέστρεψαν στα σπίτια και στους αγαπημένους. Αποτέλεσαν θυσία στον βωμό των όποιων συμφερόντων και του αδιανόητου μίσους.



Μετά από 18 χρόνια, οι εικόνες από εκείνη την αποφράδα ημέρα, προκαλούν σοκ και δέος. Σε ζωντανή μετάδοση, ολόκληρη η υφήλιος, παρακολουθούσε τα μεγάλα επιβατικά αεροσκάφη, γεμάτα κόσμο, να πέφτουν ως καμικάζι πάνω στους δύο ολόιδιους ουρανοξύστες στο κέντρο της Νέας Υόρκης, κάποιο άλλο αεροσκάφος να πέφτει στο Πεντάγωνο, διαλύοντας εκ των έσω την πανίσχυρη άμυνα της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο, των ΗΠΑ.

Νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου και τους Δίδυμους Πύργους είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω CD που βρέθηκαν σε σπίτι. CD τα οποία αγοράστηκαν σε μπαζάρ εκκαθάρισης σπιτιού, μέσα στο οποίο κρυβόταν ένας θησαυρός με εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, αμέσως μετά την επίθεση.

Ας αφήσουμε την εικόνα να «μιλήσει». Παραθέτουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες που ανακτήθηκαν από τα CD, τα οποία ενδεχομένως να ανήκαν σε κάποιο μέλος από τα συνεργεία διάσωσης ή τα συνεργεία που ανέλαβαν την εκκαθάριση του χώρου από τα μπάζα.


twins6.jpg

twins10.jpg

twins8.jpg

twins5.jpg

twins3.jpg

twins9.jpg

twins11.jpg

twins7.jpg

twins4.jpg

twins2.jpg

twins1.jpg



Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ