Εδώ βρίσκονται τα 8 πράσινα σημεία του Δήμου Λευκωσίας

Πλέον ξέρεις!

Article featured image
Article featured image

Το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Στροβόλου τα Πρασινά Σημεία της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Συμβούλιου, Δήμαρχο Στροβόλου κύριο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τη Δήμαρχο Λακατάμιας Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα, τον Αντιπρόεδρο και Κοινοτάρχη Αγροκηπιάς κύριο Σωτήρη Κυριακού και τον κύριο Γιαννάκη Γεωργίου, Κοινοτάρχη Πέρα Χωρίου Νήσου.

Η διάσκεψη τύπου ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπου επισήμαναν το πρόβλημα της ύπαρξης οικιακών αποβλήτων έξω από τα Πράσινα Σημεία. Ο Πρόεδρος του Συμβούλιου, Δήμαρχος Στροβόλου κύριος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με την ανάδοχο εταιρεία για την αναπροσαρμογή του ήδη διευρυμένου ωραρίου.

Τι είναι τα Πράσινα Σημεία

Τα Πράσινα Σημεία είναι οργανωμένοι χώροι, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν ειδικά απόβλητα οικιακής προέλευσης από τηλεοράσεις και άλλο ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέχρι στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα εντελώς δωρεάν. Τα Πράσινα Σημεία είναι προορισμός μόνο για τα απόβλητα οικιακής χρήσης των πολιτών και σε καμία περίπτωση για απόβλητα από εμπορικές δραστηριότητες, γεωργικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Έτσι, μειώνεται η παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη τέτοιων αποβλήτων στη φύση, ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τους Δήμους, αλλά και για όλους τους Κύπριους πολίτες και για το περιβάλλον. Η λειτουργία των πράσινων σημείων έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, να εφαρμόζεται ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και να εξοικονομούνται φυσικοί πόροι για τις μελλοντικές γενιές.

Που βρίσκονται και το ωράριο λειτουργίας

Τα οκτώ πράσινα σημεία βρίσκονται στις περιοχές Εργατών, Κοκκινοτριμιθιάς, Περιστερώνας, Αστρομερίτη, Ληνού, Αλάμπρας, Στροβόλου και στην περιοχή Μαλούντας.

Το ωράριο λειτουργίας για την καλοκαιρινή περίοδο (Απρίλιο με Σεπτέμβριο) είναι Δευτέρα – Σάββατο 09:00 – 20:00, Κυριακή 09:00 – 14:00 και τη χειμερινή περίοδο (Οκτώβριο – Μάρτιο) Δευτέρα – Σάββατο 09:00 – 18:00, Κυριακή 09:00 – 14:00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ