«Τούτον το χώμαν έννεν για τον Δημήτρη»

Ο αποχαιρετισμός της Έλσης Χριστόφια και το χώμα από το κατεχόμενο Δίκωμο.

Article featured image
Article featured image


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και έντονα φορτισμένο η Κύπρος αποχαιρέτησε χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο, αλλά και αντιπροσωπίες χωρών του εξωτερικού τίμησαν με την παρουσία τους τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακολουθώντας τον μέχρι την τελευταία του κατοικία.

Στη διαδρομή για το νεκροταφείο, η Έλση Χριστόφια φώναξε ανάμεσα στο πλήθος «Τούτον το χώμαν έννεν για τον Δημήτρη», αφού και ο ίδιος θα ήθελε το χώμα που θα τον αγκαλιάσει να ήταν αυτό του χωριού του, το κατεχόμενο Δίκωμο.


Χώμα το οποίο έφεραν μαζί τους δύο Τουρκοκύπριες που ήρθαν από τα κατεχόμενα για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια. «Φέραμε χώμα από το χωριό που γεννήθηκες, από το Δίκωμο. Ήταν ιδέα της Fatma. Μετά την κηδεία θα το δώσουμε στην οικογένεια. Όταν το άκουσαν χάρηκαν πολύ. Γειά σου Πρόεδρε. Δεν θα σε ξεχάσω», έγραψε η Nilgün Ecvet Orhon στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

toyrkokypries.jpg

Η T/κ δημοσιογράφος Fatma Kismir μιλώντας στην κάμερα του ΡΙΚ εξήγησε γιατί έφερε χώμα από το Δίκωμο για το Δημήτρη Χριστόφια: «Έφερα το χώμα από το Δίκωμο για το Δημήτρη γιατί θα ήθελε να θαφτεί σε ένα επανενωμένο τόπο με ελαφρύ χώμα. Γνωριζόμασταν με το Δημήτρη Χριστόφια. Κάθε φορά που με έβλεπε με φώναζε ‘κόρη μου’. Λυπάμαι πολύ που δεν είδε τον τόπο επανενωμένο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ