Η ιστορία πίσω από την αναφορά του υιού Χριστόφια στην πλύστρα γιαγιά του

«Τα εγγόνια της πλύστρας θα το έχουμε τιμή τζιαι καμάρι μας» είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο που έγραψε για τον εκλιπόντα πατέρα του ο Χρίστος Χριστόφιας.

Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη αναφορά καθόλου τυχαία δεν είναι, αφού το 2012, σε συνέντευξή του στη Χαραυγή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος μου, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.

Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή».

Η πίκρα του τέως Προέδρου ήταν πολύ μεγάλη, αφού τότε είχε κάνει λόγο για «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

Οπότε, ο τρόπος που ο Χρίστος Χριστόφιας επέλεξε να κλείσει τον επικήδειό του καθόλου τυχαίος δεν ήταν.

plystra2.png


Επιπλέον, υπάρχει και μια φράση του Λένιν και η οποία έχει ως εξής: «Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια σύνδεση και με τη φράση αυτή που πιστώνεται σε έναν από τους επιδραστικότερους πολιτικούς ηγέτες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όπως και να ‘χει, πάντως, η αναφορά στη γιαγιά του, με τον τρόπο μάλιστα που έγινε, δημιούργησε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην κηδεία.


Δείτε πιο κάτω ολόκληρο τον επικήδειο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ