Για πρώτη φορά η Ελλάδα εκλέγει Εβραίο σε ανώτατο αξίωμα

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου».

Article featured image
Article featured image

Νέος δήμαρχος Ιωαννίνων αναδείχθηκε ο Μωυσής Ελισάφ, ιατρός και επί δεκαεπτά έτη πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ είναι ο πρώτος Εβραίος που εκλέγεται δήμαρχος σε μια μεγάλη ελληνική πόλη, καθώς επικράτησε του αντιπάλου του στον δεύτερο γύρο, Θωμά Μπέγκα, με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7%.

Ο κ. Ελισάφ, είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β` Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων. Είναι, επίσης, μέλος του ΔΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο, ανάμεσα σε άλλα, ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. «Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα. Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ