Οι Αστυνομικοί της Τροχαίας (αναγκάζονται να) κάνουν outing

Απαγορεύεται πλέον να κρύβονται πίσω από δέντρα και άλλα αντικείμενα για να κάνουν τη «δουλειά» τους.

Article featured image
Article featured image


Μπορεί οι αποφάσεις να άργησαν πολλά χρόνια, ωστόσο κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως υποστηρίζει και ο θυμόσοφος λαός. Οι καταγγελίες και τα παράπονα πολιτών σε σχέση με την τακτική αστυνομικών της τροχαίας να κρύβονται με σκοπό να γράψουν όσους περισσότερους παρανομούντες μπορούν, που γίνονταν για χρόνια, τελικά βρήκαν ώτα ευήκοα.

Ο νέος υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας Γιάννης Γεωργίου σε σύσκεψη στην παρουσία όλων των υπευθύνων των επαρχιακών κλιμακίων Τροχαίας, ζήτησε όπως η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους γίνει πλέον φανερή, και ουδείς να κρύβεται πίσω από δέντρα ή άλλα αντικείμενα ώστε οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται την ύπαρξη των αστυνομικών στους δρόμους και να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστούν έλεγχο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φ» και του Μιχάλη Χατζηβασίλη, τερματίζεται το κρυφτούλι στους δρόμους ενώ παράλληλα έχουν δόθει σαφείς οδηγίες για να μην υπάρχουν αμφισβητούμενες καταγγελίες του τύπου «δεν οδηγούσα με το κινητό ή φορούσα τη ζώνη μου».

Την ίδια στιγμή, ο νέος υπεύθυνος ζήτησε να δοθεί περισσότερη έμφαση στα μελανά σημεία και σε χώρους όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες όπως σε κατοικημένες περιοχές, ενώ κόβεται το στήσιμο αστυνομικών στις περιοχές όπου αλλάζει απότομα το όριο ταχύτητας, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται οι οδηγοί.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στους επαρχιακούς υπευθύνους όπως τα περίπολα στήνονται σε 500 μέτρα μακριά από τα σημεία που αλλάζει το όριο για να είναι η καταγγελία «δίκαιη».

Περαιτέρω θα ζητηθεί από τα μέλη της Τροχαίας όπως σε περίπτωση παράβασης από μοτοσικλετιστές που δεν υπακούουν σε σήμα για να σταματήσουν, τότε να καταγράφονται οι αριθμοί εγγραφής της μηχανής τους και να αναζητούνται αργότερα, παρά να καταδιώκονται στους δρόμους με κίνδυνο τη ζωή των μοτοσικλετιστών αλλά και των ίδιων των αστυνομικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ