Σφήνα έξαρσης από τη Βόρειο Αφρική επηρεάζει την Κύπρο

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας από την Βόρειο Αφρική, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Ιδιαίτερα θερμός καιρός αναμένεται και στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού.

Στα δυτικά παράλια οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλότερες αλλά σε συνδυασμό με την υγρασία, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες παράλιες περιοχές.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 36 στα παράλια και στους 26 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά σε παράλιες περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ