«Για μένα προσωπικά, το πιο συγκινητικό βραβείο είναι όλα τα μηνύματα που πήρα από την Κύπρο»

Ο Γιώτης Κατσαμπάς, ο Κύπριος που πήρε Όσκαρ, θα τιμηθεί από το Δήμο Λευκωσίας.

Article featured image
Article featured image


Ο Δήμος Λευκωσίας θα τιμήσει τον Γιώτη Κατσαμπά με το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας, ως ο πρώτος Κύπριος που μαζί με την ομάδα του κέρδισε Όσκαρ, σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στις 7:00μ.μ., στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, οδός Ρηγαίνης 24, 1513 Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Γιώτης Κατσαμπάς, Διευθυντής Τεχνολογίας στη Sony Pictures Animation και καταξιωμένος στον χώρο του Animation κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων 2019 με την ταινία “Spider-Man: Into the Spider-Verse και ήταν επικεφαλής της τεχνολογίας προ-παραγωγής (Head of pre-production technology) στην ταινία που σκηνοθέτησαν οι Μπομπ Περσικέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμα.

Spiderman-Into-Spiderverse-Coming-to-Netflix-in-June.jpg


Στην εκδήλωση ο Γιώτης Κατσαμπάς θα παρουσιάσει το έργο του μέχρι και την παραγωγή της ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse» - αποσπάσματα από την ταινία.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας πορείας του στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων πρόσφερε τις τεχνικές ικανότητές του σε πολλές ταινίες και καταξιώθηκε για τη συνεισφορά του στην παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Beowulf», με την ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας αληθινών ηθοποιών και με αποκορύφωμα τη φετινή παραγωγή του «Spider-Man: Into the Spider-Verse».

rmesuev71s1ibjd1ueak.jpg

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στη συγχαρητήρια του επιστολή και πρόσκλησή του απάντησε μεταξύ άλλων: «Για μένα προσωπικά, το πιο συγκινητικό βραβείο είναι όλα τα μηνύματα που πήρα από την Κύπρο. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή να παραλάβω το Μετάλλιο από την πόλη μου τη Λευκωσία».


«Ελπίζω ότι η επιτυχία μου να εμπνεύσει την νεότερη δημιουργική γενιά στην Κύπρο για να δουλεύσει σκληρά στην αναζήτηση των ονείρων της. Μεγάλωσα στην Κύπρο πιστεύοντας ότι η βιομηχανία ταινιών ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Αλλά οι πράξεις μας καθορίζουν ποιοι ήμαστε και τι επιτυγχάνουμε. Και ο Spider-Man, είναι θέμα τυφλής εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ