Μία (τρανή) απόδειξη ότι οι Παφίτες αντιγράφουν τους Λευκωσιάτες

Απολογούμαστε προκαταβολικά!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Daniel Burgess/Facebook




Απολογούμαστε γιατί ο τίτλος που επιλέξαμε δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «accurate», αλλά ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να διαδώσουμε παντού, πως μετά την Λευκωσία και την υπέροχη πρωτοβουλία «300 χιλιάδες δέντρα για την Λευκωσία», η Πάφος ανέλαβε δράση δημιουργώντας κάτι αντίστοιχο.


Η πρωτοβουλία «100 000 Trees in Paphos» αποτελείται από ενεργούς πολίτες της Επαρχίας Πάφου και σκοπό έχει την παρακίνηση των τοπικών αρχών, του Τμήματος Δασών, διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών προς το να διευκολύνουν/συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός τεράστιου προγράμματος δεντροφύτευσης το φθινόπωρο του 2019.

Η Πάφος, όπως και η υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, βιώνει ήδη τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη μορφή εκτεταμένων περιόδων καύσωνα. Επιστημονικές προβλέψεις συνθέτουν μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για το μέλλον, με άνοδο θερμοκρασιών και ερημοποίηση να διαμορφώνουν το τοπίο της Κύπρου μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η επιστημονική κοινότητα συναινεί στο ότι η αναδάσωση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, της διάβρωσης του εδάφους και της ερημοποίησης, καθώς και στο να μειώσει δραστικά τις θερμοκρασίες στο αστικό περιβάλλον. «Δεν επιθυμούμε να παρακολουθούμε αδρανείς καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής καταστρέφει το φυσικό μας περιβάλλον και κάνει αβάσταχτη τη ζωή στο νησί» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

Τι λέτε, θα καταφέρουμε να πρασινίσουμε και πάλι την Κύπρο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ