«Ο πατέρας μου δεν έκανε τίποτα. Δεν είναι εγκληματίας»

Ένα 11χρονο κορίτσι βρέθηκε ξαφνικά σε ένα κοινοτικό γυμναστήριο, χωρίς τους γονείς του, τους οποίους συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά.

Article featured image
Article featured image

Οι ακραίες πολιτικές του Trump απέναντι στο μεταναστευτικό και η άτεγκτη στάση του, έχει ήδη δημιουργήσει αφόρητα προβλήματα σε μετανάστες που για χρόνια εργάζονταν στις ΗΠΑ και πρόσφεραν παράλληλα στην ευρύτερη οικονομία της Αμερικής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα «χτυπήματα» έγινε στο Μισισιπή όπου το αμερικανικό τμήμα μετανάστευσης, συνέλαβε 680 εργαζομένους μετανάστες, οι οποίοι διαπιστώθηκε πως δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες.

Οι Αρχές μετέφεραν τους συλληφθέντες στα κρατητήρια και τα παιδιά τους σε ένα κοινοτικό γυμναστήριο της περιοχής για να φιλοξενηθούν.




Στο σημείο βρέθηκε το κανάλι «12 News», το οποίο έδωσε φωνή σε ένα 11χρονο κορίτσι, παιδί μεταναστών, το οποίο εμφανώς ταραγμένο ζητάει από την κυβέρνηση να αφήσει τους γονείς της ελεύθερους, αλλά και όλους όσους συνέλαβε, αφού δεν πρόκειται για εγκληματίες, αλλά για απλούς εργαζομένους.

«Παρακαλώ τους κυβερνόντες να σκεφτούν με την καρδιά τους και να αφήσουν τους γονείς μου, μαζί με όλους τους υπόλοιπους που συνέλαβαν. Μην αφήσετε τόσα παιδιά μόνα να κλαίνε αβοήθητα. Χρειάζομαι τον μπαμπά και τη μαμά μου. Ο πατέρας μου δεν έκανε τίποτα, δεν είναι εγκληματίας».

Μέχρι στιγμή έχουν αφεθεί ελεύθεροι γύρω στους 300 μετανάστες, αλλά ακόμη εξακολουθούν να κρατούνται περί τα 377 άτομα.


Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ