Πώς απαντά η Πυροσβεστική στα δημοσιεύματα περί ολιγωρίας

Πιο κάτω η ανακοίνωση - απάντηση που στάλθηκε μόλις στα ΜΜΕ.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ιωάννου


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι σε ουδεμία περίπτωση δεν υπήρξε θέμα ολιγωρίας όπως αυτό είχε τεθεί μεμονωμένα δημοσιογραφικά μετά από παράπονα πολιτών.

Με την κλήση που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 11.40 χθες υπήρξε άμεση ανταπόκριση με 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα, τέθηκαν στην διαδικασία απογείωσης τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Παράλληλα, είχαν ενημερωθεί και άλλες Υπηρεσίες καταστολής όπως το Τμήμα Δασών, Ταμείο Θήρας, Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, Πολιτική Άμυνα για κινητοποίηση.


Με την άφιξη των πρώτων οχημάτων πυρόσβεσης και αξιολογώντας την κατάσταση της πυρκαγιάς από τον Υπεύθυνο Αξιωματικό στην σκηνή, βάση των καιρικών συνθηκών (άνεμοι) αλλά και την μορφολογία του εδάφους κλήθηκαν επιπρόσθετες επίγειες δυνάμεις από όλες τις Επαρχίες λαμβανομένου υπόψη και την απαραίτητη πυροσβεστική κάλυψη που είθισται και πρέπει να υπάρχει και σε άλλες δυνητικά επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιών περιοχές της Κύπρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να φθάνουν στα 18 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 48 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα, με την ενεργοποίηση και των άλλων Υπηρεσιών καταστολής οι δυνάμεις έφθασαν στα 38 μηχανοκίνητα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 120 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, επιχειρούσαν 10 συνολικά πτητικά μέσα.

Επιπρόσθετα, αναφέρουμε ότι για την κατάσβεση τέτοιου είδους πυρκαγιών και ειδικά για την χθεσινή εκπονήθηκε σχέδιο δράσης σε συνεργασία με τις με το Τμήμα Δασών και κανένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και πτητικό μέσο δεν ενεργούσε αυτόβουλα παρά μόνον με τις οδηγίες του Υπεύθυνου Αξιωματικού στη σκήνη.

Γίνεται εκτίμηση και επανεκτίμηση ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς και εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο ανάλογα με την επικινδυνότητα αναδιπλώνονται και μετακινούνται δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ