Παιδικοί φίλοι έφτασαν στο δικαστήριο για το αν η γη είναι επίπεδη

Ή αλλιώς, όταν η ζέστη σε βαράει κατευθείαν στο κεφάλι!

Article featured image
Article featured image

Οι φίλοι και δη οι κολλητοί, ουκ ολίγες φορές μπορεί να διαφωνήσουν, να έρθουν σε ρήξη, να πουν και μια κουβέντα παραπάνω και μετά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να πιούν τις μπίρες τους, λες και δεν συνέβη τίποτε. Συνήθως, γιατί πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις και αντί για μπίρες καταλήγεις στο δικαστήριο να καταθέτεις μήνυση εναντίον του παιδικού σου φίλου για ένα… στοίχημα.

Δύο άνδρες όμως στην Αυστραλία, που είναι μαζί από το δημοτικό, ο Jamie Mathew Sutherland και ο Louie Lanz πριν από λίγο καιρό ήταν έξω για φαγητό, όταν ο τελευταίος αποκάλυψε πως ήταν υποστηρικτής της θεωρίας πως η γη είναι επίπεδη.

Ο φίλος του προσπάθησε να του αντιπαραθέσει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά δεν έβγαλε άκρη και ακούγοντας την πρόταση για στοίχημα 10.000 δολαρίων, συμφώνησε.

Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά, καθώς ο Louie με τα στοιχεία που επικαλέστηκε θεώρησε πως είχε κερδίσει το στοίχημα.

Έτσι, όταν μετά από λίγο καιρό συναντήθηκαν σε ένα βενζινάδικο, θύμισε στον Jamie το στοίχημα που είχαν βάλει, ζητώντας του τα χρήματα.

Εκείνος του είπε πως όλο αυτό ήταν πλάκα, αλλά ο Louie δεν έδειχνε να καταλαβαίνει.

Η τύχη όμως τα έφερε έτσι που μετά από λίγες μέρες ξανασυναντήθηκαν στο ίδιο μέρος και τότε τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν.

Από την απαίτηση για πληρωμή του στοιχήματος φτάσαμε στις απειλές, καθώς ο Louie απείλησε πως θα σκοτώσει τον Jamie και τον πατέρα του, θα τους βάλει σε ένα βαρέλι και δεν πρόκειται να τους βρει κανείς.

Τότε ήταν που ο Jamie αποφάσισε να καταφύγει στην δικαιοσύνη με την υπόθεση να εκδικάζεται τις προηγούμενες ημέρες.

Παρά τις καταθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά η υπόθεση όμως πριν αφήσει ελεύθερους τους δύο πρώην φίλους, τους έβαλε να δεσμευτούν πως κανείς δεν αξιώνει από τον άλλον το στοίχημα που είχαν βάλει.

Με πληροφορίες από http://www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ