«Ο Αμαζόνιος πρέπει να αφανιστεί για να τον κάνουν χωράφι»

Αυτό το βίντεο πρέπει να το δεις.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να το συζητάς και να σε προβληματίζει εδώ και μέρες, αλλά το πιο πιθανόν είναι να μην έχεις αντιληφθεί πλήρως το τι πραγματικά σημαίνει η αποψίλωση του Αμαζονίου για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και τη συνέχειά της.

Με τον Αμαζόνιο να θεωρείται ως μία τεράστια αποθήκη άνθρακα από την ατμόσφαιρα, οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε τα δάση του τα τελευταία 24ωρα δεν αφήνουν και πολλά αισιόδοξα σενάρια.

Τουλάχιστον 1.113 νέες εστίες φωτιάς καταγράφηκαν από την Κυριακή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE) της Βραζιλίας, ενώ συνολικά, έχουν εκδηλωθεί σχεδόν 80.000 δασικές πυρκαγιές στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής από την αρχή της χρονιάς —ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από το 2013— εκ των οποίων οι μισές και πλέον στην Αμαζονία.

Η Χρύσα Λύκου και η Φιλένια Καρτσονάκη ετοίμασαν για το Provcateur ένα βίντεο μερικών λεπτών που πρέπει όλοι να παρακολουθήσουμε.

Ο Αμαζόνιος πεθαίνει και θα μας πάρει μαζί του

O Αμαζόνιος πρέπει να αφανιστεί για να τον κάνουν χωράφι τους αυτοί που σήμερα "κλαίνε" πάνω από τη φωτιά και ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει η περιβαλλοντική μας αδιαφορία. Τα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα πολύ διαφορετικά. 🔥🌳 Κείμενο 🖊️: Xrisa Lukou Βίντεο 📹: Filenia Kartsonaki

Posted by Provocateur on Monday, 26 August 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ