Όχι στην ομπρελοποίηση και κρεβατοποίηση της παραλίας της Λάρας

Το Birdlife Cyprus και το Κόμμα για τα Ζώα αναλαμβάνουν δράση για να αποτρέψουν την επικείμενη «ανάπτυξη» στην προστατευόμενη παραλία ωοτοκίας της Λάρας.

Article featured image
Article featured image

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Μεσογείου στην οποία γεννούν οι χελώνες Caretta caretta και Chelonia mydas. Δύο είδη που στην Κύπρο δέχονται αφόρητες πιέσεις σε διάφορα βαρυφορτωμένα παραλιακά μέτωπα της Κύπρου.

Η Birdlife Cyprus καλεί όλους όσοι δεν επιθυμούν την μετατροπή της παραλίας της Λάρας, σε ακόμη μία οργανωμένη παραλία να αναρτήσουν το πιο κάτω frame στο προφίλ τους, ως ένδειξη στήριξης στην προστασία της παραλίας της Λάρας.


69183948_2489517411094951_6945435345718607872_n.jpg


Την ίδια ώρα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου διοργανώνει αντί-διαμαρτυρία την 1η Σεπτεμβρίου, λέγοντας Ναι στα δικαιώματα της χελώνας και όχι στην ομπρελοποίηση και κρεβατοποίηση της παραλίας της Λάρας.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, καταδικάσει αβίαστα και χωρίς ενδοιασμούς τις οποιεσδήποτε ετσιθελικές και μονομερής ενέργειες ή και αποφάσεις οι οποίες οδηγούν τη χώρα στο σκοταδισμό την ασυδοσία και την παρανομία.

«Είμαστε πλέον μια χώρα η οποία καταφέρνει πάντα να είναι πρώτη σε όλα, όχι όμως τα θετικά αλλά στα αρνητικά. Πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα σκουπίδια μας, τα φυτοφάρμακα, στην διατροφική αλυσίδα και σε πολλά άλλα. Σε αυτή την περίπτωση αλλά και στις οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις κάποιοι προσπαθούν στο όνομα της αύξησης του οικονομικού κέρδους και της εμπορικής εκμετάλλευσης θέλουν να καταστρέψουν και την πανίδα και την χλωρίδα αυτής της χώρας. Γι' αυτό το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα σταθεί στην αντίπερα όχθη.

Ναι, μία εσείς κύριοι της Ίνιας διαμαρτύρεστε και θέλετε να παρανομήσετε και να ισοπεδώσετε την οποιαδήποτε νομοθεσία για την προστασία της ωοτοκίας της χελώνας και δύο εμείς θα είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και την χελώνα αλλά και το ρεζίλεμα που περνά η χώρα μας.

Ναι κύριοι θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των ζώων και ναι θα είμαστε εκεί για να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας ότι δεν θα περάσει η ομπρελοποίηση και η κρεβατοποίηση της πιο σημαντικής παραλίας, στην οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια έρχεται (και μας κάνει την χάρη) να γεννήσει τα αυγά της η Καρέτα Καρέτα.

Καλούμε το κράτος και τα ανάλογα τμήματα του να ενεργήσουν πλέον τάχιστα για να αναχαιτίσουν την λαίλαπα των παραβάσεων. Τρακτέρ οργώνει την παραλία Καρέτα Καρέτα στο Κίτι, οι θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια, στην Αργάκα οι τσαμπουκάδες και οι απαιτήσεις για θυματοποιήση της χελώνας όπου και πάλι προβάλλεται και εδώ ίσως το οικονομικό και οι οικονομικές απαιτήσεις.

Την 1η Σεπτεμβρίου ενώ εσείς θα διαμαρτύρεστε για τα 5 ή 10 ευρώ (ομπρέλες και κρεβατάκια) εμείς θα είμαστε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε για τα αυτονόητα και να υπερασπιστούμε τις χελώνες και το ιερό δικαίωμα της ωοτοκίας.

Δεν θέλουμε να πεθάνουν άλλες Αφροδίτες (μικρή φώκια) και αυτές – οι χελώνες - ήταν εδώ πριν από εμας και θα είναι εδώ και μετά από εμάς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ