Γιατί πρέπει να υποβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως αίτηση για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Είτε σε αφορά το θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας είτε όχι, είναι καλό να υποβάλεις αίτηση για το ΕΣΤΙΑ.

Article featured image
Article featured image

Τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναδιάρθρωση δανείων. Αιτήσεις θα γίνονται δεχτές έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας με σημερινή του ανακοίνωση καλεί όλα τα μέλη του όπως υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ασχέτως αν η αίτηση έχει πιθανότητα απόρριψης, αφού αυτό θα δώσει έναν πρώτο υπολογισμό για το πόσοι θα ενταχθούν και πόσοι θα μείνουν εκτός του σχεδίου.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «κύρια αδυναμία» του σχεδίου αποτελεί το γεγονός ότι άτομα που, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, είχαν αναδιαρθρωμένα δάνεια και άτομα που θα κριθούν ως μη βιώσιμα δεν θα είναι επιλέξιμα για ένταξη στο σχέδιο και υπόσχεται ότι θα «θα παλέψουμε για την αδικία αυτή» και ότι το θέμα αυτό θα εγερθεί στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέλος, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να δημιουργηθεί παράρτημα του γραφείου του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στη Λεμεσό, ελπίζοντας ότι αυτό θα δημιουργηθεί το συντομότερο.

Έκκληση στο κοινό να υποβάλει τις αιτήσεις για το σχέδιο «Εστία» απηύθυνε και ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας που επηρεάζονται, να υποβάλουν την αίτησή τους, να εξεταστεί, επειδή μέσα από αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα δοθεί πιο καθοριστική χειροπιαστή βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

Εξήγησε ότι το σχέδιο «Εστία» «εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχει ο προϋπολογισμός, αυτό είναι το σχέδιο και τώρα είναι η ώρα που ο κάθε δανειολήπτης που έχει το σπίτι του ως εξασφάλιση και δυσκολεύεται να πληρώσει το δάνειο, θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ