Ο γεωργός Κυριάκος ζητά αποζημίωση από το Δημόσιο για 50 ελαιόδεντρα

«Πλημμυροπαθής αγρότης» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα έχει ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο να τον αποζημιώσει για 50 ελαιόδεντρα.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς βρισκόταν στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της εξουσίας και της θέσης του πρωθυπουργού, είχε κάνει αίτηση για αποζημίωση μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε 50 ελαιόδεντρά του από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στα Χανιά.

Από το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα, φαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά από τον ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τη φθορά στο κτήμα του, στην περιοχή Φουρνές στην Κρήτη, έπειτα από τις κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί στην περιοχή.

Το χρονικό της «καταστροφής»

Τον Φεβρουάριο του 2019 κύµα κακοκαιρίας έπληξε µεγάλο τµήµα της Κρήτης. Καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πληµµύρες και κτηνοτρόφοι έχασαν ζώα. Από τις 25 Φεβρουαρίου οι πληγέντες µπορούσαν να κάνουν αίτηση στον Οργανισµό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ζητώντας να αποζηµιωθούν. Ανάµεσά τους και ο «γεωργός» Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι, ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης καταθέτει αίτηµα για αποζηµίωση.

Η αίτησή του κατατίθεται στα Χανιά και διαβιβάζεται στο Ηράκλειο. Από το έγγραφο φαίνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά από τον ΕΛΓΑ να εκτιµήσει τη φθορά στο κτήµα του στον ∆ήµο Πλατανιά, στην περιοχή Φουρνές, γιατί η πληµµύρα στις 24 Φεβρουαρίου προκάλεσε ζηµιά σε 50 ελιές έπειτα από κατολισθήσεις στα διαζώµατα. Ο παθών Μητσοτάκης ζητά να κριθεί δικαιούχος της αποζηµίωσης για τις ζηµιές µαζί µε χιλιάδες άλλους Κρητικούς.


Χωρίς αμφιβολία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, δεν υπάρχει καµιά αµφιβολία ότι το αίτηµα έγινε από τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφού ταιριάζει όχι µόνο το πατρώνυµο αλλά και ο αριθµός φορολογικού µητρώου. Είναι πραγµατικά εντυπωσιακό πως στην αίτηση υπάρχει υπογραφή που παραπέµπει στον ίδιο τον Μητσοτάκη ως υπογράφοντα και όχι σε κάποιον εκπρόσωπο.

Η ποια;

Πάντως, αν έχει υποβάλει ο ίδιος την αίτηση, όπως φαίνεται από την υπογραφή, τότε κάτι τρέχει µε τα ελληνικά του πρωθυπουργού αφού γράφει την πληµµύρα ως «ΠΛΥΜΗΡΑ».

Πηγή: Documento

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ