Χάρτης με τις διαθέσιμες οδούς, τώρα που αρχίζουν οι εργασίες στην Κυριάκου Μάτση

Από Δευτέρα η μετακίνηση στους δρόμους της Λευκωσίας θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Article featured image
Article featured image

Όσο και αν δεν μας αρέσει να είμαστε μάντες κακών οιωνών, το κλείσιμο τμήματος της Λεωφόρους Κυριάκου Μάτση για ανάπλαση θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας. Άλλωστε όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Βοηθός Αρχηγός Τροχαίας Αρχηγείου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας δεν θα βελτιωθεί, εάν δεν τελειώσουν τα μεγάλα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, με τμήμα της Λεωφόρου στην περιοχή Αγίων Ομολογητών, να κλείνει για τα έργα.

Συγκεκριμένα το τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη, μέχρι την οδό Κρατίνου, θα παραμένει κλειστό για την τροχαία κυκλοφορία λόγω των οδικών εργασιών, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση θα είναι ανοικτά για την τροχαία κυκλοφορία.

Η τροχαία κυκλοφορία στην λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, θα διοχετεύεται ανάλογα προς Λευκωσία και προς Στρόβολο, μέσω παρακείμενων παρόδων.

Σχετικός χάρτης για τις εν λόγω ρυθμίσεις τροχαίας, καθώς και πληροφορίες για εναλλακτικούς δρόμους, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας ΕΔΩ.

Χάρτης ρυθμίσεων τροχαίας για οδικές εργασίες στην οδό Κυριάκου Μάτση Λευκωσία.jpg


Συγκεκριμένα, για τις διακινήσεις τους από το Στρόβολο προς την Λευκωσία, οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν την λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη. Μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν το ανοικτό τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από όπου η τροχαία κυκλοφορία θα διοχετεύεται προς Λευκωσία μέσω των οδών Στέλιου Μαυρομμάτη, Ικάρου, Δαιδάλου, Κνωσού και Γλαύκου.

Για τις διακινήσεις τους από την Λευκωσία προς το Στρόβολο, οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν την λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις οδούς Γλαύκου, Άννινου, Δαιδάλου, Ανδρεάδου και Στέλιου Μαυρομμάτη για να κατευθύνονται προς το ανοικτό τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και στη συνέχεια να κατευθύνονται προς το Στρόβολο.

Προτρέπονται οι οδηγοί που θα διακινούνται στην περιοχή να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ