«Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι δεν καταλαβαίνω κυπριακά»

Η Ελπίδα Στόιτσου είναι άτομο ακομπλεξάριστο και το δείχνει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία.

Article featured image
Article featured image

Στη CITY μίλησε για τον αέρα που την έφερε στην Κύπρο, για τον ρατσισμό, για το τι γουστάρει στο νησί, για την guest εμφάνιση στην τηλεόραση αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;



Συνέντευξη: Δημήτρης Τοκαρής


Έχεις εξωτική εμφάνιση. Καταγωγή;

Πατέρας Άραβας, από Κάιρο, μητέρα Ελληνίδα.

Μπορείς να φανταστείς τι έχει πάρει το αυτί μου, μέχρι να καταλάβει κάποιος ότι και καλαμαρίζω και «κυπριακίζω» άμα λάχει.


stoi3.png



Στην Κύπρο τι σε έφερε και πώς αποφάσισες να μείνεις;

Ήρθα σε μια καλή μου φίλη γιατί ήθελα να κάνω μια αλλαγή. Είχα βαρεθεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, παρόλο που είχα την ευκαιρία να κάνω πολλές δουλειές, και στο τραγούδι και στο χώρο του θεάματος γενικότερα, στο τέλος… δεν πληρωνόμουν καν. Και στην τηλεόραση αλλά και ως μοντέλο μου έτυχε να φύγω απλήρωτη!

Όσο είσαι στην Κύπρο βίωσες ρατσισμό;

Όχι ακριβώς ρατσισμό επειδή είμαι «μαυρού», αν αυτό εννοείς, αλλά περισσότερο κατάλαβα πως υπάρχουν κάποια στερεότυπα στην Κύπρο σε σχέση με τους «καλαμαράδες», μια και είμαι «καλαμαρού». Ήμουν στο γυμναστήριο και καθώς έκανα pilates υπήρξε μια κυρία που με ρώτησε καθώς μαχόμασταν (και ένα και δυο και αναπνοές κτλ) «εεε, εσύ που δουλεύεις;». Και της απάντησα ότι αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μια εταιρία υποδημάτων, στο τμήμα κοινωνικής δικτύωσης και διαφήμισης -με μια αναπνοή, παρακαλώ, της τα είπα). Και γυρνά και λέει στη φίλη δίπλα, που μαχόταν και αυτή να βγάλει την άσκηση. «Είδες την καλαμαρούα πώς τα λαλεί;». Και απαντά και η άλλη: «Ε ναι, τα καλαμαρούθκια έτσι εν μπόνει». Και χασκογελούσαν! Έτσι έμαθα πως εσείς στην Κύπρο θεωρείτε «γλωσσούδες» τις «καλαμαρίνες»! (γέλια)

Και στην τηλεόραση αλλά και ως μοντέλο μου έτυχε να φύγω απλήρωτη!


69934051_754472788312431_5328425195801673728_n.jpg


Τι γουστάρεις στην Κύπρο;

Την ανθρωπιά! Αλήθεια, τη συμπόνια! Την απλότητα!

Και τι σε χαλά;

Η πυρά! Και ότι δεν έχει και τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, πχ θέατρα συναυλίες κτλ.

Κάτι που σου συμβαίνει συχνά εδώ;

Το πιο συχνό, και για μένα πολύ αστείο, είναι που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι δεν καταλαβαίνω κυπριακά, αλλά ούτε και περιμένει κανείς να καλαμαρίζω. Οπότε, μπορείς να φανταστείς τι έχει πάρει το αυτί μου, μέχρι να καταλάβει κάποιος ότι και καλαμαρίζω και «κυπριακίζω» άμα λάχει.

stoi4.png


Είχες εμφανιστεί με κάποιο ρόλο και στην τηλεοπτική σειρά Μπρούσκο. Πώς προέκυψε αυτό;

Ενώ λοιπόν έχω έρθει Κύπρο για να κάνω στροφή στη ζωή μου, έχοντας αποφασίσει «τέρμα το καλλιτεχνικό δρώμενο», μου έκανε πρόταση ο φίλος μου και ηθοποιός της σειράς Θεοχάρης Ιωαννίδης να περάσω από audition γιατί έψαχναν μια κοπέλα να υποδυθεί τη Βραζιλιάνα! Και έτσι ξεκίνησαν όλα!

Μπάσκετ βλέπεις; Είσαι φαν του Αντετοκούνμπο;

Βλέπω μπάσκετ φανατικά, και γουστάρω Γιάννη! Δυστυχώς, όμως, για μένα είναι πιτσιρίκι, του πέφτω λίγο μεγάλη! (γέλια)

71109363_2387647228114528_4102309421177110528_n (1).jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ