Στο μυαλό του Πάνου Καλλίδη

Όλοι μιλάνε για τις ομοφοβικές (και όχι μόνο) δηλώσεις του.

Article featured image
Article featured image

Μικρός πανικός έχει προκληθεί στα social media και γενικά στο πανελλήνιο με τις δηλώσεις του αοιδού Πάνου Καλλίδη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν’, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα παιδιά του και σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν έχει σκεφτεί την ομοφυλοφιλία απάντησε: «Μακριά από εμάς. Την έχω σκεφτεί, ναι».

Αναλυτικά οι σχετικές ερωτοαπαντήσεις:

Μεγαλώνεις διαφορετικά τις κόρες σου απ’ ότι το γιο σου;

«Βέβαια. Με το γιόκα μου θα βάλω να δούμε ένα ωραίο σέξι βίντεο κλιπ, όμορφα κορίτσια που θα κουνάνε τον ποπό τους, ενώ στα κορίτσια μου δεν θα τους βάλω να δουν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι να φιλιούνται και να με ρωτάνε: ‘Τι κάνουν αυτοί οι δύο εκεί μπαμπά;’. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

Την ομοφυλοφιλία την έχεις σκεφτεί;

«Μακριά από μας. Την έχω σκεφτεί, ναι».

Εννοείς μακριά από τα παιδιά σου;

«Μακριά από οποιονδήποτε είναι γύρω μου».

Είσαι κατά των ομοφυλόφιλων;

«Είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι κατά των ομοφυλόφιλων. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και καλό, γιατί όλα εξελίσσονται στη ζωή μας…».

Για τους ομοφυλόφιλους πλέον υπάρχουν οι γάμοι, το σύμφωνο συμβίωσης, μεγαλώνουν παιδιά τα οποία κάνουν ή υιοθετούν. Δημιουργούν οικογένειες.

«Ακριβώς, εκεί θέλω να καταλήξω, αν εξελιχθεί η ομοφυλοφιλία, πού θα καταλήξει, σε κάτι καλό; Όταν ένας ομοφυλόφιλος υιοθετήσει ένα παιδί και το μεγαλώσει ως πατέρας, αυτό είναι καλό. Αν ένας ομοφυλόφιλος, εξωτερικά άντρας, το μεγαλώσει σαν μητέρα, το παιδί όταν καταλάβει πολύ γρήγορα τι γίνεται, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικοί είναι οι ψυχολόγοι σε αυτό. Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό. Δικαίωμα να μεγαλώσουν ένα παιδί έχουν όλοι, αλλά δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα παιδί κι ένα ζώο».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, σχολίασε επιπλέον μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

«Επειδή ξέρω ότι αύριο θα πρέπει να δώσω κατάθεση στο τμήμα Γλυφάδας για αυτή τη δήλωση, ΤΟΝΙΖΩ ότι είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας και όχι των ομοφυλόφιλων. Η ομοφυλοφιλία είναι μια ιδιαιτερότητα σεξουαλικού προσανατολισμού. Μία έλξη δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου, που μπορεί όντως να είναι πολύ δυνατή και ουσιαστική. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την ομοφυλοφιλία του 2019 που έχει πάρει μορφή μόδας και μαγκιάς».

Αυτό που έχει τρομερό ενδιαφέρον, πέραν από τις ίδιες τις δηλώσεις, αλλά και την ευθύνη του/της δημοσιογράφου που καθοδήγησε τη συνέντευξη εκεί που ήθελε για να προκαλέσει, είναι η οπτική του ίδιου του Καλλίδη σε σχέση με την ανατροφή που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά -όχι πως μας πέφτει και λόγος στο πώς μεγαλώνει ο καθένας τα παιδιά του, απλώς εστιάζουμε στα λεγόμενά του για χάρη της ιστορίας.

Αλλιώς, λέει, μεγαλώνεις ένα αγόρι (ή γιόκα, όπως χαρακτηρίζει τον γιο του) και αλλιώς ένα κορίτσι. Στον γιο του δείχνει βίντεο με όμορφα κορίτσια που κουνάνε ποπούς, όπως λέει ο ίδιος, ενώ στα κορίτσια απαγορεύεις να δουν φιλιά (ούτε καν από στρέιτ), καθώς θα έχουν απορίες για το θέαμα.

Κατά τ’ άλλα, το πρόβλημα είναι οι υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια; Τι να πούμε, έχουμε μπερδευτεί. Δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του Καλλίδη.


Και δεν είναι κιόλας η πρώτη φορά που μας μπουρδουκλώνει με δηλώσεις του...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ