Γιατί δεν μαζεύει κάποιος τον (αοιδό) Πάνο Καλλίδη;

Ο Πάνος Καλλίδης, αν δεν το γνωρίζεις ήδη, εκτός από ελαφρολαϊκός βάρδος, φαίνεται πως είναι και ένας μισογύνης παλιάς κοπής.

Article featured image
Article featured image

Στην αρχή, όταν κυκλοφόρησαν οι (δημόσιες) δηλώσεις του, σκεφτήκαμε πως δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε με τις «κολλημένες» απόψεις ενός τύπου που κάνει καριέρα(;) εξυμνώντας τον έρωτα και τη γυναίκα, για την οποία βεβαίως φαίνεται να έχει την χειρότερη άποψη.

Από την άλλη, ωστόσο, ο τύπος αυτός δεν παύει να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με θαυμαστές που πληρώνουν για να τον ακούσουν, διασκεδάζουν με τα τραγούδια του και πολύ πιθανόν ακούν ή διαβάζουν τις συνεντεύξεις του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορέσαμε τελικά να αγνοήσουμε τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ελληνικού καναλιού.

Ο Καλλίδης μεταξύ άλλων δήλωσε στη δημοσιογράφο της εκπομπής, η οποία τον ρώτησε εάν έχει δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση ενόσω τραγουδούσε, «Εκείνη τη στιγμή παρουσιάζω κάτι, μπορεί κάποια να έχει πιει, μπορεί να έχει χωρίσει, μπορεί χίλια δυο πράγματα… που να την οδηγήσουν να σου φερθεί λίγο ανήθικα. Υπάρχει και ο αντρικός βιασμός. Έχω υποστεί… Βέβαια, ο άντρας δεν βιάζεται σωματικά, βιάζεται ψυχολογικά. Οι γυναίκες με την ένδυσή τους βιάζουν πρώτα την ψυχή του άντρα κι έτσι ο άντρας δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, υποκύπτει».

Τόσα σεξιστικά στερεότυπα μαζεμένα σε λίγες γραμμές, αρκετά για να σου προκαλέσουν αναγούλα.

Πάντως το curlysue του απένημε το βραβείο του Έλληνα Καλοκαιρινού Μισογύνη και ήταν η πιο δίκαιη απονομή βραβείου που είδαμε τελευταία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ