Εξέλιξη στην υπόθεση του 16χρονου

Φαίνεται πως γίνονται ενέργειες για επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντεκτάς στα κατεχόμενα.

Article featured image
Article featured image

Μετά τον ντόρο και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε η παρορμητική πράξη του 16χρονου να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το σχολείο της Λύσης και παράλληλα να κλέψει φωτογραφία του Ραούφ Ντεκτάς, που βρισκόταν εντός του σχολείου, την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως πλέον γίνονται ενέργειες για να επιστραφούν τα κλοπιμαία, με στόχο να κατευνάσουν τα πνεύματα εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», γίνονται προσπάθειες να διευθετηθεί το ζήτημα, ούτως ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα τόσο με τον 16χρονο, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στα κατεχόμενα, ενώ παράλληλα να διαφυλαχτούν και τα δικαιώματα των προσφύγων να επισκέπτονται και να εκκλησιάζονται στα κατεχόμενα χωριά τους.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι Λυσιώτες ανοικοδόμησαν και βρέθηκαν στην εκκλησία του χωριού τους, έπειτα από 45 χρόνια, γεγονός που προέκυψε από την συνεργασία Ε/κ και Τ/κ ως προς την εκπλήρωση αυτού του πόθου.

Όπως αναφέρει ο «Π», συγχωριανοί του 16χρονου, θεωρούν πως με την επιστροφή της σημαίας θα διευθετηθεί και το θέμα με το «ένταλμα σύλληψης» που εξέδωσαν οι αρχές των κατεχομένων εναντίον του.

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι ήδη ενήμερα για όλα αυτά και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός της ημέρας ή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ