Μήπως πρέπει να «βουτάμε» τη γλώσσα μας στο κεφάλι πριν tweetάρουμε;

Ο (πολιτικός) Χρύσης Παντελίδης κάνει tweet για να δώσει συγχαρητήρια στον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία και δέχεται τα ανάλογα σχόλια.

Article featured image
Article featured image

Δεν πρόκειται να αναλύσουμε την πράξη του 16χρονου, ούτε και να σχολιάσουμε το γεγονός εις βάθος. Δεν είναι άλλωστε η στιγμή… ακόμα.

Αυτό που χρήζει, ωστόσο, σχολιασμού είναι η στάση πολλών ενήλικων και επιφανών προσώπων, οι οποίοι εγκωμιάζουν την πράξη του 16χρονου, χρίζοντάς τον «ήρωα», χωρίς να τους περνά από το μυαλό τι θα γινόταν εάν αυτός ο «ήρωας» έπεφτε νεκρός από τα πυρά κάποιου Τούρκου στρατιώτη, ή στην καλύτερη τον συλλάμβαναν για την πράξη του.

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, προφανώς σε μία στιγμή άκρατου ενθουσιασμού, έγραψε στο Twitter του το εξής:

«Η ενέργεια του 16χρονου στην κατεχόμενη Λύση, είναι μία γενναία, παράτολμη και ριψοκίνδυνη πράξη κατά του συμβόλου της κατοχικής χώρας, σε μία κατεχόμενη κωμόπολη. Μπράβο του».

Η δήλωση/άποψή του, δεν έμεινε ασχολίαστη, με πολλούς χρήστες του Twitter να του απαντούν σε έντονο ύφος για τα όσα έγραψε.




Φωτογραφία: Unsplash/
Mona Eendra

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ