Από χθες (18/9) η Πάφος έχει το δικό της κινέζικο πάρκο

Μόνο που δεν μάθαμε (ακόμη) εάν θα φιλοξενεί και Panda, όπως μας είχαν υποσχεθεί!

Article featured image
Article featured image

Ή τουλάχιστον όπως είχαμε δει στις φωτογραφίες της μακέτας, όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή του τον Δεκέμβρη του 2018.

Τα εγκαίνια του κινεζικού πάρκου στην Πάφο τέλεσε χθες Τετάρτη (18/9) ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος, παρουσία του Πρέσβη της Κίνας Huang Xingyuan, λίγους μήνες μετά την έναρξη των εργασιών για υλοποίησή του.

Το πάρκο, το οποίο έγινε στο πλαίσιο της στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, βρίσκεται μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μακεδονίας (οικόπεδα Αχμέτ Ρασίντ) και για τη δημιουργία του συνέβαλε (οικονομικά) και η πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο.


ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΣ 2.jpg



Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Τοπική Αρχή, συνεπής στις υποσχέσεις της και σταθερή στις αποφάσεις της συνεχίζει να φτιάχνει τις γειτονιές, να ομορφαίνει την πόλη, να καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ όλων των κατοίκων της, ντόπιων και ξένων. Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα, πρόσθεσε, που δημιουργήσαμε αυτό το Πάρκο με τον όμορφο παιγνιδότοπο για να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες των κινέζων συμπολιτών μας αλλά και των ντόπιων κατοίκους μας να απολαμβάνουν με τα παιδιά τους όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.


ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 8.jpg



Η τελετή περιελάβανε επίσης αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, φύτευση από τον Δήμαρχο και τον Πρέσβη ενός δένδρου ελιάς ως διαχρονικού συμβόλου ειρήνης και φιλίας, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων και φαντασμαγορική παράσταση από το κινέζικο σχήμα Anhui Performing. Η εκδήλωση έκλεισε με ανοικτή δεξίωση.



ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΣ 10.jpg


Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, ωστόσο, ανατρέχοντας στο Δελτίο Τύπου που είχαμε δημοσιεύσει τότε, με φωτογραφίες από τις μακέτες του επικείμενου πάρκου, φαινόταν πως το πάρκο θα φιλοξενεί και χαριτωμένα ζωάκια panda, τιμής ένεκεν για τη χώρα καταγωγής τους. Δυστυχώς στις φωτογραφίες που μας απέστειλε το Δημαρχείο Πάφου από την χθεσινή εκδήλωση, δεν διακρίνεται κάποιο panda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ