Την Παρασκευή στους δρόμους, για εμάς, για τα παιδιά μας

Στις 10.00, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Article featured image
Article featured image

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη, αυτή είναι η πρόσκληση από την ομάδα Youth for Climate Cyprus για να συμμετάσχουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, στις 20 Σεπτεμβρίου -αφού πολίτες από όλο τον κόσμο κινητοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, όταν οι πολιτικοί μας δεν ανταποκρίνονται.

Διαδηλώνουμε για καθαρό αέρα και καθαρό νερό. Πέρσι, 100 από τις 365 του χρόνου ο αέρας στην Κύπρο ήταν μολυσμένος. Ως αποτέλεσμα, 750+ συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους.

Η ερημοποίηση του νησιού μας δείχνει το σκληρό της πρόσωπο... τον περασμένο Μάιο η θερμοκρασία έσπασε ρεκόρ 3 φορές. Εξάλλου, οι επιστήμονες προβλέπουν 4,5°C+ βαθμούς αύξηση στη θερμοκρασία της Κύπρου μέχρι το 2050.

youth3.jpg


Πέρα από την Κύπρο:

💥1 εκατομμύριο είδη απειλούνται προς εξαφάνιση

💥100-200 είδη εξαφανίζονται κάθε μέρα

💥1 δις Άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο κλιματικής προσφυγιάς

💥120,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικών δασών είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια του 2018

youth1.jpg


Τι ευθύνεται;

Η αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου και οι τεράστιες αποψιλώσεις δασικών εκτάσεων.

Η χώρα μας τι κάνει για αυτό;

Δεν ακολουθεί την επιστήμη (IPCC) ούτε τους προσδιορισμένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επικεντρώνεται στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων παρά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

youth2.jpg


Το κόστος;

Θυσιάζετε ο πλανήτης αλλά μαζί και το μέλλον της νεολαίας και των μελλοντικών γενιών.

Ζητάμε από όλους να ενωθούν μαζί μας και να διαδηλώσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Ένα μέλλον που δεν θα δει 1 εκατ. είδη να εξαφανίζονται, ούτε κλιματικούς πρόσφυγες, ούτε 50°C στην Κύπρο! Η κλιματική αλλαγή δεν βλέπει υπηκοότητες, ούτε κοινωνικά υπόβαθρα! Όλοι μαζί μπορούμε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ