7 πράγματα που συμβαίνουν στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο

Με δόση αλήθειας αλλά και μια γερή δόση υπερβολής, θα λέγαμε πως ο Κύπριος, τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται σε μια κατάσταση σύγχυσης, επιχειρώντας από τη μια να παρατείνει το (κυπριακό) καλοκαίρι του, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να κάνει restart για να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τις προκλήσεις της νέας σαιζόν που έχει μόλις ξεκινήσει.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω 7 πράγματα που η ιστορία μάς έχει δείξει ότι συμβαίνουν στην Κύπρο κάθε αρχή του Φθινοπώρου.

*Αν έχεις παρατηρήσει πως κι άλλα πράγματα χαρακτηρίζουν τον κυπριακό Σεπτέμβριο, μη διστάσεις να αφήσεις ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο.

Με το που επιστρέφουμε στο γραφείο από τις διακοπές, πρώτη δουλειά είναι να πιάσουμε το πρώτο ημερολόγιο που θα βρεθεί μπροστά μας με σκοπό να δούμε πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο ή έστω οι επόμενες αργίες. Μην το αρνηθείς πως το έχεις κάνει ήδη. Μη ψεύδεσαι! Πάντως, αν δεν έχεις τσεκάρει ακόμα το ημερολόγιο, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

Η διάρκεια της διαδρομής δουλειά-σπίτι και σπίτι-δουλειά τριπλασιάζεται. Λίγο οι κυβερνητικοί και οι τραπεζικοί (που φταίνε για όλα στην Κύπρο), λίγο οι αργοπορημένοι και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι στην Κύπρο αναλογούν 3 αυτοκίνητα για έκαστο πολίτη, δημιουργούν μποτιλιάρισμα και κίνηση που θα ζήλευε ακόμα και η επιστροφή του Μακαρίου από την εξορία.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί κλαίνε, οι κάρτες είναι ξεθωριασμένες από τη μεγάλη χρήση και οι γονείς (δυνητικοί δανειστές) δεν απαντούν τα τηλέφωνα… αφού γνωρίζουν.

Κατεβαίνουν οι ζακέτες από το ερμάρι, αφού ποιος διανοείται τον Σεπτέμβριο να βγει από το σπίτι χωρίς προφυλάξεις; Από τους 42 ο υδράργυρος πέφτει στους 35 και η βαρυχειμωνιά είναι προ των πυλών.

Αδειάζουν οι παραλίες, αφού ως γνωστό τον Σεπτέμβριο φεύγει το καλοκαίρι και ως γνωστό στην Κύπρο μόνο το καλοκαίρι πάμε θάλασσα. Κι αν παρ’ ελπίδα τύχει να κολυμπήσεις και Σεπτέμβριο, το λιγότερο που θα συμβεί είναι να κάνεις ποστ και να πεις πως… νιώθεις χειμερινός κολυμβητής στην τοποθεσία Κάππαρη.

Τα μαγαζιά στο κέντρο δεν προλαβαίνουν να κάνουν κρατήσεις, αφού μετά το ταξίδι και τις εξορμήσεις εντός, ως γνωστό, ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθεις στη ρουτίνα είναι να σκάσεις μύτη μαυρισμένος, Σεπτέμβριο μήνα, σε κυριλέ μαγαζί με βερμούδα και μακρυμάνικο πουκάμισο.

Το οφτόν και η παττίχα εξαφανίζονται από το παζάρι. Μαζί και τα κεφαλάκια. Κι αν σου κάποιος πως ξέρει πού θα βρεις είτε το ένα είτε το άλλο, πες του να σε αφήσει ήσυχο. Μούφα θα ‘ναι η είδηση. Μάπα θα 'ναι το καρπούζι!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ