Κυκλοφορεί ψήφισμα για τερματισμό ανέγερσης αίθουσας δεξιώσεων δίπλα στη Μονή Αρχαγγέλου

«Βοηθήστε να σταματήσουμε την ανέγερση αίθουσας δεξιώσεων δίπλα από το Μοναστήρι Αρχαγγέλου».

Article featured image
Article featured image

Με αυτή την έκκληση, κάτοικοι της περιοχής που γειτνιάζουν με τη Μονή Αρχαγγέλου, αντιτίθενται στη δημιουργία αίθουσας δεξιώσεων/νυχτερινού μουσικοχορευτικού κέντρου δίπλα από τη Μονή. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, ετοίμασαν σχετικό ψήφισμα με το οποίο εξηγούν τους λόγους που διαφωνούν ενώ παράλληλα ζητούν από τους αρμοδίους να μην εγκρίνουν την ανέγερση της αίθουσας.


Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στο Avaaz

Ο ιδιοκτήτης της Μονής Αρχαγγέλου, ζητά από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως παραχώρηση άδειας ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ των προνοιών του σχέδιου ανάπτυξης της περιοχής, για την ανέγερση αίθουσας δεξιώσεων / νυκτερινού μουσικοχορευτικού κέντρου 2727 τ.μ. δίπλα από την εκκλησία του Αρχαγγέλου. Η ανέγερση τέτοιας αίθουσας σε μια καθαρά οικιστική περιοχή θα επιφέρει κατακόρυφη μείωση στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, καθώς και υποβάθμιση της περιοχής.

Επιπρόσθετα η τοποθεσία του τεμαχίου, δηλαδή ότι βρίσκεται δίπλα από μια αρχαία και ιστορική εκκλησία με μοναδικό στόχο το οικονομικό κέρδος, είναι το λιγότερο εγκληματική.

Ζητούμε όπως το τμήμα πολεοδομίας και οικήσεως δεν παραχωρήσει την εν λόγο άδεια για ανέγερσης της αίθουσας.Αν επιθυμείται να ψηφίσετε πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ