Ο Πάνος, η Olga, ο Wijnand και η Selina ολοκληρώνουν το road trip τους στην Κύπρο

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν ένα μήνα και συμπεριέλαβε 17 χώρες.

Article featured image
Article featured image

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, το Road Trip Project ένωσε 8 νέους και νέες για μια περιπέτεια ενός μήνα, στην οποία οι ταξιδιώτες γνώρισαν 17 χώρες και περισσότερες από 30 περιφέρειες στην Ευρώπη.

Χωρισμένοι σε 2 ομάδες των 4 ατόμων, η αποστολή τους ήταν σε κάθε στάση να εξερευνήσουν άγνωστα μέρη, να συνδεθούν με νέους ανθρώπους και να ανακαλύψουν τοπικές πρωτοβουλίες που στηρίζονται από την ΕΕ.

Ο Πάνος, ένας εύθυμος Κύπριος 23 ετών, η Olga, ο Wijnand και η Selina ολοκληρώνουν το ταξίδι τους, το οποίο ξεκίνησε στην Ιρλανδία και θα καταλήξει στην Κύπρο, στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια των 5 εβδομάδων, οι ταξιδιώτες γνώρισαν εξαιρετικούς ανθρώπους, ανακάλυψαν σημαντικά περιφερειακά αξιοθέατα κατά τις επισκέψεις τους σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που στηρίχθηκαν από την ΕΕ σε όλη την Ευρώπη. Στην τελευταία τους στάση θα επισκεφτούν ένα εμβληματικό χώρο που προωθεί την γνώση.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα επισκεφτούν το Κέντρο Πληροφόρησης «Στέλιος Ιωάννου» που έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία. Μαζί με τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης κα. Έλενα Διομήδη-Παρπούνα, την αρχιτέκτονα κα. Χριστίνα Ζαχαριάδου Σιερεπεκλή, και την εκπρόσωπο των φοιτητών κα. Στέλλα-Μαρία Βασιλείου, θα εξερευνήσουν την πανεπιστημιούπολη και θα εξετάσουν την συναρπαστική αρχιτεκτονική της βιβλιοθήκης. Το κτήριο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με το βραβείο Pritzker αρχιτέκτονα Jean Nouvel, έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα αφιερώσουν λίγο χρόνο να αναστοχαστούν το ταξίδι τους διαμέσου της Ευρώπης, να θυμηθούν τις εμπειρίες τους και να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

Ο Πάνος, η Olga, ο Wijnard και η Selina μοιράζονται τις εμπειρίες τους με νέους και νέες Ευρωπαίους από όλη την Ευρώπη στην ιστοσελίδα του Road Trip Project και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος, ξεκινώντας μια πανευρωπαϊκή συνομιλία. Από νησί σε νησί, η μία ομάδα ταξίδεψε από τις νήσους Ώλαντ (Åland) προς τις Κανάριες Νήσους, ενώ η άλλη ομάδα ταξίδεψε από την Ιρλανδία στην Κύπρο.Γνωρίστε τους ταξιδιώτες

Κάθε μέλος της ομάδας έχει ένα συγκεκριμένο πάθος για την παραγωγή βίντεο, τη συγγραφή κειμένων, τη φωτογράφηση ή την παρουσίαση. Οι 8 ταξιδιώτες έχουν επιλεγεί από εκατοντάδες αιτήσεις στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής πρόσκλησης για αιτήσεις συμμετοχής που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο 2019.

Η ομάδα αποτελείται από τον Πάνο, 23 ετών από την Κύπρο, που πάντα βλέπει την θετική πλευρά της ζωής· την Olga, 19 ετών Πολωνή κειμενογράφο· τον Wijnand, 26-χρονος σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ από τις Κάτω Χώρες· και την Selina, 22 ετών Γερμανίδα φωτογράφο.

Ξεκινώντας από την Ιρλανδία, η ομάδα ταξίδεψε περνώντας από την Γερμανία, τη Τσεχία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της στην Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ