Το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) «εκτίθεται»

Το ιδιαίτερο project που για περισσότερους από 3 μήνες «έντυνε» καλλιτεχνικά διάφορα σημεία σε Λευκωσία και Λάρνακα, συναντάται για πρώτη φορά -ως ένα σώμα- στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

[Τη γενική επιμέλεια του «The Berengaria Project» έχει η Γιάννα Τσολάκη- ΦΧΨ Heritage Design]


Μια Βασίλισσα που αφέθηκε στη μοίρα της, ένα ξενοδοχείο στον Πρόδρομο που παρά την εγκατάλειψη που βιώνει, εξακολουθεί να προκαλεί δέος και ένας οικισμός στα Πολεμίδια που παραπαίει, ακολουθώντας το πεπρωμένο του ονόματος που φέρει.

Όταν, αρχές του καλοκαιριού, ξεκινούσε το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) – γενική επιμέλεια Γιάννα Τσολάκη- να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας και της Λάρνακας, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε.



433.jpg



Με κεντρικούς άξονες την Βασίλισσα Βερεγγάρια, γυναίκα του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, το ξενοδοχείο στον Πρόδρομο και τον οικισμό στα Πολεμίδια, οι δημιουργοί που συμμετείχαν στο Project, αφέθηκαν ελεύθεροι να επιλέξουν το στοιχείο που αξιοποιούσαν, δημιουργώντας ένα έργο, βάσει της ιδιότητάς τους και έχοντας κατά νου τον συνδετικό κρίκο που συνδέει αυτά τα τρία στοιχεία, την Υποταγή και την Περιφόνηση.


new1.jpg


Έπειτα από τρεις πολύ επιτυχημένους μήνες παρουσίας σε Λευκωσία και Λάρνακα, το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) μεταφέρεται –ως ένα σώμα- στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη στη Λεμεσό, σε μία έκθεση με όλα τα έργα των δημιουργών -που εκτέθηκαν έως σήμερα- ενώ επιπλέον η έκθεση εμπλουτίζεται με 6 νέα έργα –δημιουργίες των Iris Nibbering, Μαρίας Τριλλίδου, Όμηρου Παναγίδη, Θεοπίστης Στυλιανού-Λαμπέρτ, Δημοσθένη Μιχαήλ και Μαρίας Μασούρα.

Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει πολυδιάστατα και ποικιλόμορφα έργα, 30 και πλέον συντελεστών, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη από τις 11 Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019.


Εγκαίνια:

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
Ώρα: 19:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο έντιμος Δήμαρχος Λεμεσού κος Νίκος Νικολαϊδης.


Ώρες Λειτουργίας:
Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. 10:00-13:00 και 16:00-19:00

Δευτ. Σαβ. 10:00-13:00


Διεύθυνση:
Οδός Στάθη Παπαδάκη, Πάροδος Αγίου Ανδρέου, 3036

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ