Γκαλερί στο Παρίσι παρουσιάζει την εγκατάσταση της Κύπριας καλλιτέχνη Μάγιας Χατζηγεωργίου

Ένα καλλιτεχνικό και γιορτινό γεγονός αφιερωμένο στη σύγχρονη δημιουργία, το Nuit Blanche (Λευκή Νύχτα), διοργανώνεται κάθε χρόνο από την πόλη του Παρισιού.

Article featured image
Article featured image

Η επιτυχία που επιτέλεσε στο Παρίσι η Nuit Blanche από τη έναρξή της το 2002 οδήγησε πολλές πόλεις στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο να οργανώσουν τη δική τους εκδήλωση.

Από τις Βρυξέλλες στο Μόντρεαλ, από τη Μελβούρνη μέχρι το Τελ Αβίβ, από το Τόκιο μέχρι το Μαϊάμι, η Nuit Blanche συγκεντρώνει πλήθος κόσμου γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία!

Εγκατάσταση «ο ροζ επιζών 2»


Με πρόθεσή της ν ‘αμφισβητήσει το χρώμα ροζ ως το σύμβολο της γυναίκας, η καλλιτέχνης Μάγια Χατζηγεωργίου, μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Rivoli 59, θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση στο πλαίσιο της «Nuit Blanche» (Λευκής Νύχτας) στο Παρίσι.

Για τη Λευκή Νύχτα 2019, η καλλιτεχνική κολεκτίβα της οδού Rivoli 59 ασχολείται με το θέμα των κοινωνικών κινημάτων και των κινημάτων ταυτότητας, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο σύγχρονων συζητήσεων.



Ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις φεμινιστών καλλιτεχνών ενέπνευσαν τα μέλη της κολεκτίβας καθώς και άλλων προσκεκλημένων γκρουπ. Στον εκθεσιακό χώρο και στα εργαστήρια, θα προτείνουν συμμετοχικές παραστάσεις που θα βυθίσουν το κοινό να προβληματιστεί για την ισότητα των φύλων.

NUIT BLANCHE: Λευκή Νύχτα στο Παρίσι

5 Οκτωβρίου 2019

Queens & Queer


mayia.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ